Žur z Razlogom

Že 6. dobrodelni Žur z razlogom

Približuje se tradicionalni, že 6. Si.mobilov Žur z razlogom, največja zabava na prostem v prestolnici. 29. avgusta se dobimo na zelenici za bazenom v parku Tivoli (Pasja raven). Na odru bo z nami ponovno ‘fotr’ Umek. Tudi letos je cilj zbrati kar največ sredstev za pomoč mladim žrtvam nasilja.

V obdobju od 1. 7. do 30. 9. 2009 bodo lahko Si.mobilovi, Mobitelovi in Tušmobilovi uporabniki poslali besedo BELIOBROC na 1919 in z SMS sporočili namenili po en evro Belemu obroču. Vstopnica za letošnji Žur z razlogom bo povratno SMS sporočilo, ki ga bodo uporabniki prejeli v zahvalo za donacijo Belemu obroču. Povratni SMS bodo obiskovalci prireditve pokazali ob vstopu na prizorišče. Organizator dogodka bo kot vstopnino štel tudi plačilo zneska v višini enega evra ob vstopu na prizorišče. Vsa sredstva, zbrana s sporočili SMS ali na dogodku samem, bo Si.mobil v celoti poklonil Društvu Beli obroč.

Beli obroč bo z dobrodelnimi sredstvi odprl prvo prijazno sobo v Ljubljani. V kazenskih postopkih otroci in mladi nastopajo kot žrtve kaznivih dejanj in zaradi travmatičnih izkušenj težko spregovorijo o dogodkih, ki so jih izjemno zaznamovali. Prostori na policijskih postajah in sodiščih namreč ne nudijo zadostnega občutka varnosti in zaupanja, zato se žrtve težje odprejo za izpoved. S prijaznimi sobami pa centri za socialno delo pri zbiranju dokazov o storjenem kaznivem dejanju žrtvam olajšajo pripovedovanje zgodbe ter omogočijo enake in tudi sodno ustrezne razmere za njihovo zaslišanje.

Do sedaj je Žure z razlogom obiskalo več kot 80.000 mladih, ki so pokazali človekoljubno naravnanost in solidarnost do svojih vrstnikov. Skupaj s Si.mobilom so prispevali več kot 50.000 evrov v dobrodelne namene.

Si.mobil se zahvaljuje Mestni občini Ljubljana, ki podpira tovrstne prireditve, DJ Umeku, partnerju dogodka podjetju Samsung in medijskima partnerjema dogodka podjetju Europlakat in reviji Cosmopolitan. Pri projektu pa so nam na pomoč priskočili še Futuristični marketing, Najdi.si, Mediabus, Fini oglasi in tiskarna Eclipse print.

Približuje se tradicionalni, že 6. Si.mobilov Žur z razlogom, največja zabava na prostem v prestolnici. 29. avgusta se dobimo na zelenici za bazenom v parku Tivoli (Pasja raven). Na odru bo z nami ponovno ‘fotr’ Umek. Tudi letos je cilj zbrati kar največ sredstev za pomoč mladim žrtvam nasilja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply