Zmagovalca 4kros bitke v blatu Griffithsova in Maroši…

Včerajšnji zmagi v 4-krosu odšli v Veliko Britanijo in na Češko, favoriti obtičali v pohorskem blatu.

Maribor je še enkrat potrdil status kultnega prizorišča tekem za Svetovni pokal gorskih kolesarjev potem, ko so prireditelji kljub celodnevnemu močnemu dežju izpeljali prvi tekmovalni dan. V skoraj nemogočih razmerah se je med dvajsetimi finalistkami najbolje znašla Britanka Fionn Griffiths, najboljši 4-krosist pa je postal Čeh Michal Maroši, član ekipe RSP. Med štiri finaliste so se sicer uvrstili kar trije člani ekipe RSP.

Vrstni red finala 4X

ženske
1. Fionn Griffiths (VB, Norco)
2. Sarsha Huntington (Avs)
3. Anneke Beerten (Niz, Suspension Center)
4. Caroline Buchanan (Avs)
5. Anita Molcik (Avt)
6. Jana Horakova (Češ)
7. Emmeline Ragot (Fra, Suspension Center)
8. Angelika Hohenwarter (Avt)

moški
1. Michal Maroši (Češ, RSP)
2. Jared Graves (Avs, Yeti Fox Shox)
3. Joost Wichmann (Niz, RSP)
4. Tomaš Slavik (Svk, RSP)
5. Kamil Tatarkovič (Češ)
6. Guido Tschugg (Nem, Ghost ATG)
7. Johannes Fischbach (Nem, Ghost ATG)
8. David Graf (Švi)

14. Luka Novak (Slo, Enduro Mulisha)
36. Matej Stapič (Slo, Enduro Mulisha)
44. Kristjan Medvešček (Slo, KK Črn trn)
46. Matija Stupar (Slo, KK Črn trn)
47. Lovro Dejak (Slo, KK Ribn’čan)

Zaradi vetra, ki se je okrepil včeraj zvečer, so se morali organizatorji Svetovnega pokala gorskih kolesarjev v Mariboru odpovedati gondolskemu prevozu, tekmovalke in tekmovalci pa bodo imeli za trening na razpolago le eno vožnjo.

Kljub težavam z vremenom pa ostaja program za danes nespremenjen. Ženski finale, v katerem bomo videli 20 deklet, se bo začel ob 13.15, moški, v katerem se bo med sabo udarilo 82 tekmovalcev, pa ob 14.00.

Danes od 13.00 veliki finale mariborskega Svetovnega pokala, tekma v spustu. Včerajšnji zmagi v 4-krosu odšli v Veliko Britanijo in na Češko, favoriti obtičali v pohorskem blatu. Maribor je še enkrat več potrdilo status kultnega prizorišča tekem za Svetovni pokal gorskih kolesarjev potem, ko so prireditelji kljub celodnevnemu močnemu dežju izpeljali prvi tekmovalni dan. V skoraj nemogočih razmerah se je med dvajsetimi finalistkami najbolje znašla Britanka Fionn Griffiths, najboljši 4-krosist pa je postal Čeh Michal Maroši, član ekipe RSP. Med štiri finaliste so se sicer uvrstili kar trije člani ekipe RSP.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply