Zmaga Tima Mastnaka

Sezona svetovnega pokala se je začela tudi za alpske deskarje in deskarke, ki so se danes pomerili na preizkušnji v italijanski Carezzi. Naše barve so branili Gloria Kotnik, Žan Košir, Rok Marguč in Tim Mastnak, prav slednji pa je že na uvodu v sezono prišel do izjemnega rezultata. Ugnal je vso konkurenco in prišel do druge zmage v karieri.

Kvalifikacijske vožnje na progi Pra di Tori so se začele že zjutraj, odlična prva vožnja pa je uspela Kotnikovi, ki je na modri progi postavila sedmi čas voženj. Žal se ji nastop na rdeči nato ni posrečil, saj je bila 25., kar je pomenilo, da je po seštevku časa zasedla 17. mesto, njen zaostanek za osmino finala pa je znašal le 38 stotink sekunde. Fantje z napredovanjem v izločilne boje nato niso imeli prav nobenih težav; Mastnak je postavil četrti, Košir šesti, Marguč pa osmi čas. Mastnak je v osmini finala najprej odpravil Kanadčana Darrena Gardnerja, Marguč pa se je spopadel z Italijanom Rolandom Fischnallerjem. Naš deskar je začel hitreje, v nadaljevanju pa je šlo bolje Italijanu, ki je ciljno črto prečkal z 32. stotinkami prednosti. Košir, ki je startal skupaj s Francozom Sylvainom Dufourjem, je bil na polovici proge v zaostanku, potem pa nadaljeval zelo dobro in prišel do zmage. Tim je bil odličen tudi v četrtfinalu, kjer mu Italijan Aaron March ni predstavljal grožnje. Slovenec je bil ves čas v vodstvu, kar je tudi botrovalo napaki in odstopu tekmeca. Koširju za tem vožnja ni uspela po željah, saj je po seriji manjših napak z nastopom sklenil predčasno.

Prvi polfinalni par je postregel z dvobojem Mastnak – Sebastian Kislinger. Naš tekmovalec je z modro progo še enkrat opravil vrhunsko, prikazal skoraj popolno vožnjo in v cilj prišel 0.72 sekunde pred Avstrijcem. Drugi dvoboj je bil nato precej bolj tesen, saj je Avstrijec Benjamin Karl za samo stotinko sekunde ugnal rojaka Andreasa Prommeggerja. V ženskem malem finalu je slavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je premagala rojakinjo Cheyenne Loch, domačinka Nadya Ochner, ki je bila v finalu nekoliko presenetljivo hitrejša kot Čehinja Ester Ledecka, pa je prišla do svoje prve zmage v karieri. Kisslinger je v boju za tretje mesto nato ugnal Prommeggerja, za tem pa smo spremljali še en izjemen nastop Mastnaka. Tim se priložnosti za drugo zmago v karieri ni prav nič ustrašil, prav tako ne izkušenega nasprotnika Karla. Zadnja vožnja dneva je bila le ponovitev prejšnjih fantastičnih predstav. Deskanje kot po tirih je bilo za tekmeca pretrd oreh in ponovitev uspeha iz švicarskega Scuola je bila tu. Mastnakova zmaga, Koširjevo šesto, Margučevo dvanajsto ter sedemnajsto mesto Kotnikove tako predstavlja odlično popotnico za naslednjo preizkušnjo v Cortini d’Ampezzo. V soboto je tam znova na sporedu paralelni veleslalom.

“Dan po zmagi so občutki še vedno fenomenalni. Odlično se počutim. Seveda pa je prisotna rahla utrujenost. Na snegu nisem bil. Čaka me počitek in regeneracijski fizični trening, pa seveda prijetnejši del obveznosti, večerni žreb štartnih številk,” s Cortine sporoča Celjan.


Posted

in

by