ZBOGOM BRUS LI s »pankburaško« muziko končno tudi v Sloveniji!

Neobičajni spoj vojvodinske etno glasbe s punk rockom ter šcepcem »norosti« protagonistev je Zbogom Brus li utrdil kot posebno samosvoj in v živih nastopih nadvse zabaven bend.

Zbogom Brus Li je punk rock, post punk bend, ki je nastal leta 1992 v Novem Sadu, Vojvodina, Srbija. Skupina kombinira punk rock z vojvodinsko etno glasbo, česar rezultat je edinstveni glasbeni stil, ki je v zgodovini glasbe zapisan kot ”Pankburaška muzika”. Mešanico punk rocka in tradicionalne glasbe iz Vojvodine, člani benda dobijo z igranjem klasičnih rock inštrumentov – kitare in bobnov, skupaj s tradicionalnim vojvodinskim duetom – begeš (tradicionalni vojvodinski kontrabas) in tamburica.

Bend je bil času med leti 1994 in 2000 zelo aktiven, igrali so predvsem po Vojvodini, Srbiji, državah bivše Jugoslavije in Madžarski. Od leta 2005 so Zbogom Brus Li spet aktivni in do danes so si nabrali kar nekaj koncertne kilometrine (Novi Sad, Vojvodina, Beograd, Skoplje, Srbija, Hrvaška, Makedonija, Eurobasket 2005, Exit Festival 2006 in 2008, Dnevi Vojvodine v Istri 2006, Motovun film festival 2007…). V tej zasedbi se bend znajde tako v polakustičnih vodah (Mednarodni festival uličnih glasbenikov – IFUS 2008, ”Doček jeseni na Salašu 137”…), kot tudi v akustičnih vodah ( Prvi mednarodni ”Festival Nove Tamburaške pesme 2008” – Prva nagrada za interpretacijo in Tretja nagrada za kompozicijo).

KONCERTNI DATUMI:

4.12.09 ČRNOMELJ/ MKK
5.12.09 LJUBLJANA/ Metelkova: MENZA PRI KORITU

DISKOGRAFIJA
:

? Zbogom Brus Li (1994) – Samizdat
? Penk Punk Pink Pank Ponk (1995) – L.V.O. Records
? Zlobro (1997) – Tarcus
? Hogli – Vogli Rok (1999) – Zmajeve Dečije Igre
? Penk Punk Pink Pank Ponk (1999, reizdanje) – B.L.U.E. Sound & Music
? Ratatatariteti ! (2008) – Flying Buffalo
? Ukleti Salaš (2008) – PGP RTS

ČLANI BENDA:

Slavko Matic (Šaka Zuluf) – glavni vokal, kazoo
Branislav Smuk (Smuk Fu) – kitara, back vokal
Marta Cor (Mar Tai) – bobni, back vokali
Kosta Sivacki (KostaBass) – begeš, backvokali
Nikola Petakovic ( Pe Lee) – tamburica, backvokali

Neobičajni spoj vojvodinske etno glasbe s punk rockom ter šcepcem »norosti« protagonistev je Zbogom Brus li utrdil kot posebno samosvoj in v živih nastopih nadvse zabaven bend.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply