zAvod Kru predstavlja: IT’S aLIVE!

Ob 23.00, Klub K4, Ljubljana

Na polnočnem odru kletne terase pralničarji zAvodKruja predstavljajo večer ŽIVE elektronske glasbe. Če mislite, da živčevje in ožilje elektronske glasbene pošasti zgolj vegetativno servirata v naprej posnete godbe korakajočim bledoličnežem, je pomlad skrajni čas, da elektronskega spačka pomagate privleči iz krste in priklopiti na EKG. Preverili bomo, če se morda pod njegovim analognim in digitalnim obličjem, vendarle skriva srce. Tisti, ki ste se z njegovo sintetično dušo že spojili, pa ste vljudno vabljeni, da se prepustite utripu njegovega električnega pogleda in objemu njegovih raznozvočnih okončin v podzemnem laboratoriju sodobne elektronike, katerega bodo tokrat oživeli koncerti žanrsko raznolikih domačih live actov elektronske glasbe ter gost, Zagrebčan Qwerty!

aLive flor:
QWERTY Live (Cro)
Miro Merlak aka Qwerty, elektronski glasbenik iz Zagreba, je prvi avtorski album I Dolori Del Giovane Qwerther izdal leta 1999 pri založbi Lucky Kitchen. Sledili so še drugi pri založbah Phthalo, Piehead Records in Egoboo.Bits. Po krajšem ustvarjalnem premoru, leta 2006 izda singel Concrete Acid pri založbi Rottenrow. Skladba je bila dobro sprejeta, uvrstila se je na lestvico dvajsetih najbolje prodajanih electro skladb na Bookmatu, predstavili pa so jo tudi v popularni radijski oddaji Breezeblock (BBC Radio 1). Sicer so Qwertyeve DJ mixe predvajali v radijskih oddajah v več kot dvajsetih državah, posebej pa velja izpostaviti oddajo Solid Steel (Cold Cut/Ninja Tune). Lani pa je pri založbi Breakin’ Records izšel EP Untitled, plod sodelovanja med Qwertyjem, EDMXom in Yurijem Suzukijem.

QUALIAS DEAD & YANOOSH LIVE – live in concert (qualiass records, rx:tx)
Eklektična Qualias Dead & Yanoosh Live se po odličnem nastopu v okviru predstavitve kompilacije K4 Format 09 ponovno vračata v K4. V svojih nastopih na izviren in energičen način spajata solo produkcijske dosežke, ki vključujejo Yanooshev album Hibernate 1000 Miles from Earth (rx:tx, 2009) ter prihajajoče izdaje na novo odprti založbi Qualiass Records. Kombiniranje tehno elektronskih ritmov in distorziranih rokerskih riffov ter mešanje žanrov od downtempa in duba do trashy »nu rave« klubske elektronike ter indie kitarskih melodij sta zaščitna znaka njunih koncertnih nastopov. Če prištejemo k temu še žlahtno nagajivo vijačenje po mašinah in live inštrumentalne vložke, postane jasno, zakaj sta še vselej navdušila občinstvo.

SPOCK STUDIOS Live (Cheap Tunes Rec.)
Blaž Flerin in Matic Šustar se žanrsko gibljeta med eksperimentalno elektroniko in post rockom, kar nakazujeta tudi z novim album Ø120mm (Cheap Tunes, 2010). Flerinov prvenec The Universe And Beyond (Cheap Tunes, 2008) je sicer posvečen izrazito plesni elektronski glasbi, kot duo pa se Spock Studios posvečata bolj organskim glasbenim vsebinam. Združujeta repetitivno elektronsko ritmiko z živim inštrumentarijem: kitaro, bas kitaro, efekti in vokalnimi inserti. Tako se umeščata v t.i. indie-tronične vode na sledi skupin kot sta Todosantos in Notwist. Pridih kraut in post rocka, zapeljiva melodika ter plesna podstat so predznaki, ki ju postavljajo na edinstveno mesto med slovenskimi ustvarjalci elektronske glasbe.

ADRIACID Live

Dj Dado (Code.ep) in Trick P (Elektricutes) sta izkušena DJa, ki sta se lotila glasbene produkcije, prepoznavna pa sta predvsem v breakbeat vodah. V dveh letih plodnega druženja se je nabrala gora avtorskih del, pri katerih ustvarjanju se nista osredotočila na specifični žanr, ampak sta ideje črpala iz različnih smeri klubske glasbe. Njun zvok je organski; posledica neagresivnih melodij, ki tvorijo harmonije prijetne tako laičnim ušesom, kot tudi zahtevnejšim poslušalcem. Tokrat bosta prvič javno predstavila lastno produkcijo. Vrtela bosta s Serata (Rane), nastop pa začinila s tretjim gramofonom, preko katerega v hiphop slogu dodajata različne sample. Za posebne efekte uporabljata tudi mikrofon, Kaoss Pad in drugo.

DREJANNESKU Live

Kdor misli, da Drejannesku pooseblja novotarijo v mogočnem labirintu elektronske plesne glasbe, ne pozna ozadja zgodbe. Po svoje razumljivo, saj zgodba nikoli ni imela ambicij po razkritosti, pa vseeno traja že 15 let. Prvo poglavje se je pisalo v zasedbi Digital Noobs, ki je kombinirala tehno, acid, minimal in mehkobnost tech housa. Pripadnost elektronski glasbi je Drejannesku izkazal tudi kot tvorec tandema Wavepilots, njuno opojno kreativnost pa so nemudoma nagradili pri založbah Behold Recordings, Pure Substace, Agent Funk, Existence Records in Vise Versa.

Daniel Greenx
Daniel Grintal, DJ in glasbeni producent, se giblje med progressive house, minimal in tehno ritmi, iz sveta domišljije pa mu uide tudi melodija. Pravi, da v svojih skladbah izraža samega sebe in dogajanje okoli njega, zato o sebi ne govori veliko. Več izvemo, ko poslušamo njegovo glasbo.

aLive floor:
QWERTY Live (Cro)
QUALIAS DEAD & YANOOSH LIVE – live in concert
SPOCK STUDIOS Live
ADRIACID Live
DREJANNESKU Live

zAvod floor:
Daniel Greenx (predstavitev produkcije)
Dojaja (Astrodisco, Agotela)
Mak (zAvodKru, Total Fusion)
Bownr (zAvodKru, K4 Format)
Yuriy Tomeljev (zAvodKru)
Alil (zAvodKru)

Vstop:
Zgodnja reanimacija: 6 €
Masaža srca: 8 €
Defibrilator: 10 €

Na polnočnem odru kletne terase pralničarji zAvodKruja predstavljajo večer ŽIVE elektronske glasbe. Če mislite, da živčevje in ožilje elektronske glasbene pošasti zgolj vegetativno servirata v naprej posnete godbe korakajočim bledoličnežem, je pomlad skrajni čas, da elektronskega spačka pomagate privleči iz krste in priklopiti na EKG. Preverili bomo, če se morda pod njegovim analognim in digitalnim obličjem, vendarle skriva srce.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply