Zadnja Večerja z Wolf + Lamb vs. Soul Clap

Ob 23. uri, Klub K4, Ljubljana

Obrnilo se je deset pomladi in cel šop svetlih noči in sončnih juter odkar so se začele naše prve greha-polne hedonistične zabave na Kopah. Po lokalni krucifikciji (beri prehitra “amoralna” infiltracija za takratno krajevno skupnost), smo se izgani iz višinskega brloga podali na 10-letni, skorajda križarski pohod, v iskanju novih, še neodkritih kulinaričnh užitkov, najbolj sočne hostije, ter ultimativnega srka iz svetega grala.

S trebuhom za kruhom, smo v boju za čimbolj raznoliko in okusno začinjeno kuhinjo, prepotovali tisoč in eno gastronomsko miljo. Tako so nas lepe vonjave pripeljale iz pohorskih višav v hram pod-zemeljskih gurmanskih pojedin, v Klub K4. Lep svet, ki je podnevi samo klet, nam je od 28 Decembra 2002 postregel z tisočimi prestižnimi in spomina vrednimi hodi. Od večernih prefinjenih slow-food-ov in dobrih “mood-ov”, noči eklektičnih degustacij in jutranjih manipulacij, rimljanskih razvratov in objetih bratov, do najbolj izvirnih nedeljskih poizkusov, da bi bilo po-vikendaško agregatno stanje čim manj težko za prebavo, lokalno družbo ali naravo.

Na Zadnjo Večerjo ste vabljeni vsi ekshibicionisti, pacifisti, moralisti in hedonisti, vsi potrebni očiščenja, tisti s križi in pentagrami, zvezdosledi, vsi potrebni nostalgije ali samo neumne bedarije, skratka vsi, ki vas zabava vprašanje, kaj se zgodi, ko jagenjčki obmolknejo. Kdo bo volk, kdo bo volkulja, kdo bo preoblečen v jagnje in kdo bo slečeno jagnje, bomo prepustili vam. Bodite to v kar se lahko oblečete ali slečete, do-rečete, ali najraje spečete. Škofija bi vam ponudila za zadnjo večerjo neugoden kredit za “kruh”, mi pa vam lahko obljubimo, da vam bo z nami še enkrat brezskrbno, hedonistično in na svoj način vse odpuščeno.

Zakaj Zadnja Večerja? Ker je večerja ponavadi zvečer, in se lahko zavleče pozno v noč. Ker se je! Ker zadnjo kosilo ne zveni tako prepričljivo. In zato, ker Zadnja Večerja nikoli ni resnično zadnja… Noč ko ostanejo jagenčki celi, volkulje site, pastirjem pa se strga!

V petek 29ga Aprila nas v sklopu svetovne turneje ob izdaji njihove !k7 DJ Kicks kompilacije na Zadnji Večerji čaka 7 urna eksluzivna “nu-house” poslastica: Wolf + Lamb (New York) vs. Soul Clap (Boston)

Ravno ko smo postajali že rahlo pesimistični, da je instant mikro-valovna kultura prevladala nad dobrimi starimi vrednotami univerzalne kulinarične ljubezni, pa so se kot od zgoraj, na naš meni spustili mojstri, ki to še vedno znajo in zaradi tega vsak dan več veljajo.

Torej, v špici pomladi, sredi prazničnih pirhov in šunk in med prvo-majskim obiljem nas bodo, direktno iz naj-elitnejših plesišč po Berlinu, Moskvi, Londonu, Parizu in Bruslju, stresli New Yorški “finest taste maker-ji” Wolf + Lamb, na čelu z glavnim kuharjem Zev Eisenbergom in njegovim “saucierom” Gadijem Mizharijem, ter Bostonska somellierjska zasedba Eli Goldstein in Charles Levine, še bolje poznana kot Soul Clap. O njih ne bomo izgubljali besed, saj njihova produkcija presega možnost konzumacije in njihove številne mojstrovine zlahka preverite na globalnem spletu ali spodnjih povezavah. Izstrelimo pa lahko samo njihov skupni življenjski moto: “free your mind, and your ass will follow”.

S to zasedbo vam garantiramo celovečerni redosled vrhunskih “slow-motion” specialitet, za brezhibno postrežbo pa bo, kot ponavadi, poskrbela že vpeljana IntoSomeThinG? ekipa. Da bomo za okroglo mizo zares sedeli vsi “družinski člani”, si lahko karto priskrbite v predprodaji preko prodajne mreže Eventima, saj bodo kapacitete zaradi udobja vseh obiskovalcev tokrat omejene na samo 500 jedcev (vključno z g.listo)!.

Na Zadnjo Večerjo ne pozabite prinesti šopka začimb in solnega cveta, da bomo na prvo-majski petek skupno razlomili vse prej kot kruh in še enkrat združili vse, ki so z nami od samega začetka verjeli, da nad (in pod) 1500 metrov res ni greha! Do takrat pa pojdite v miru, našemu bogu hvala, da bo 29.04 med nami spet zavladala  “Šala + Mala”.

Karte so v predprodaji preko Eventima €12.50, z letakom €15, brez vsega pa €16. V primeru razprodaje kart pred dogodkom vas bomo obvestili preko vseh standardnih medijskih kanalov.

P.S. Kot se spodobi zaključnemu dogodku se je za to noč ustvaril novodobni manuskript iz pod rok ilustratorke in oblikovalke Ane Barage. Pripravljajo pa se tudi še dodatni vizualni in glasbeni presežki s katerimi hočemo še lepče zaključiti zgodbo v Klubu K4.

V petek 29ga Aprila nas v sklopu svetovne turneje ob izdaji njihove !k7 DJ Kicks kompilacije na Zadnji Večerji čaka 7 urna eksluzivna “nu-house” poslastica: Wolf + Lamb (New York) vs. Soul Clap (Boston). Torej, v špici pomladi, sredi prazničnih pirhov in šunk in med prvo-majskim obiljem nas bodo, direktno iz naj-elitnejših plesišč po Berlinu, Moskvi, Londonu, Parizu in Bruslju, stresli New Yorški “finest taste maker-ji” Wolf + Lamb, na čelu z glavnim kuharjem Zev Eisenberg-om in njegovim “saucierom” Gadijem Mizhari-jem, ter Bostonska somellierjska zasedba Eli Goldstein in Charles Levine, še bolje poznana kot Soul Clap.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply