Za zaključek dvojna kanadska zmaga

S paralelnim veleslalomom v španski La Molini se je zaključil svetovni pokal v deskanju na snegu. Zadnjo preizkušnjo je dobil Kanadčan Jasey Jay Anderson. Za olimpijskega prvaka je bila to 23 zmaga v karieri, tretja letos. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Matthew Morison, tretji pa je bil Avstrijec Andreas Prommegger.

V finalnih bojih sta nastopila tudi dva Slovenca, a sta žal oba izpadla v osmini finala. Izidor Šušteršič je zasedel 12. mesto, Rok Marguč pa je bil 15. Na zadnji preizkušnji sezone sta nastopila tudi Jure Hafner (19.) in Jernej Demšar (31.). Rok Flander je bil v kvalifikacijah diskvalifiran, tako je nekdanji svetovni prvak izgubil možnosti za bronasto kolajno v posebnem seštevku paralelnih disciplin.

V ženski kategoriji je slavila Rusinja Ekaterina Tudegesheva, ki je bila boljša od Avstrijk Doris Guenther in Ine Meschik. Edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik je zasedla 24. mesto.

Zmagovalec seštevka paralelnih disciplinah je postal Avstrijec Benjamin Karl, drugo mesto je osvojil Prommegger, tretji pa je Anderson. Flandar zaseda četrto, Marguč osmo in Šušteršič 16. mesto.

Skupni zmagovalec svetovnega pokala je postal Karl, drugi je Francoz Pierre Vaultier, ki nastopa v deskarskem krosu, tretji pa je Prommegger. Flander je 6., Marguč 14., Šušteršič 31., Matevž Pristavec 35., Marko Grilc 52., Domen Bizjak 78., Žan Košir 104., Matevž Petek 113., Jure Hafner 116., Jernej Demšar 123., Jeromel Luka 176., Rok Rogelj 181., Tim Kevin Ravnjak 207., Filip Kavčič 238., Mitja Kordič 267., Matija Mihič 350. in Matej Pavlič 352.

V ženski konkurenci se lahko z naslovom najboljše deskarke sezone pohvali Kanadčanka Maelle Ricker, ki tekmuje v deskarskem krosu in snežnem žlebu. Druga je Nizozemka Nicolien Sauerbreij, tretja pa Guentherjeva. Do točk svetovnega pokala so prišle tudi štiri Slovenke. Cilka Sadar je 78., Glorija Kotnik 80., Patricia Mastnak 163., Iva Polanec 176.

S paralelnim veleslalomom v španski La Molini se je zaključil svetovni pokal v deskanju na snegu. Zadnjo preizkušnjo je dobil Kanadčan Jasey Jay Anderson. Za olimpijskega prvaka je bila to 23 zmaga v karieri, tretja letos. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Matthew Morison, tretji pa je bil Avstrijec Andreas Prommegger. V finalnih bojih sta nastopila tudi dva Slovenca, a sta žal oba izpadla v osmini finala. Izidor Šušteršič je zasedel 12. mesto, Rok Marguč pa je bil 15. Na zadnji preizkušnji sezone sta nastopila tudi Jure Hafner (19.) in Jernej Demšar (31.). Rok Flander je bil v kvalifikacijah diskvalifiran, tako je nekdanji svetovni prvak izgubil možnosti za bronasto kolajno v posebnem seštevku paralelnih disciplin. V ženski kategoriji je slavila Rusinja Ekaterina Tudegesheva, ki je bila boljša od Avstrijk Doris Guenther in Ine Meschik. Edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik je zasedla 24. mesto. Zmagovalec seštevka paralelnih disciplinah je postal Avstrijec Benjamin Karl, drugo mesto je osvojil Prommegger, tretji pa je Anderson. Flandar zaseda četrto, Marguč osmo in Šušteršič 16. mesto. Skupni zmagovalec svetovnega pokala je postal Karl, drugi je Francoz Pierre Vaultier, ki nastopa v deskarskem krosu, tretji pa je Prommegger. Flander je 6., Marguč 14., Šušteršič 31., Matevž Pristavec 35., Marko Grilc 52., Domen Bizjak 78., Žan Košir 104., Matevž Petek 113., Jure Hafner 116., Jernej Demšar 123., Jeromel Luka 176., Rok Rogelj 181., Tim Kevin Ravnjak 207., Filip Kavčič 238., Mitja Kordič 267., Matija Mihič 350. in Matej Pavlič 352. V ženski konkurenci se lahko z naslovom najboljše deskarke sezone pohvali Kanadčanka Maelle Ricker, ki tekmuje v deskarskem krosu in snežnem žlebu. Druga je Nizozemka Nicolien Sauerbreij, tretja pa Guentherjeva. Do točk svetovnega pokala so prišle tudi štiri Slovenke. Silka Sadar je 78., Glorija Kotnik 80., Patricia Mastnak 163., Iva Polanec 176.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply