Z visokimi cilji na finale svetovnega pokala

Windham, New York, ZDA

Karavana najboljših gorskih kolesarjev je prispela v Združene države, kjer bo ta vikend na sporedu zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala. Na prizorišču so poleg drugih Slovencev tudi člani ekip MBK Orbea in Unior Tools Team – Tanja Žakelj in Nina Homovec bosta nastopili v krosu, Nejc Rutar v spustu ter Neža Knez v 4krosu.

Severnoameriška turneja je razdeljena na dva dela – finale svetovnega pokala v Windhamu v zvezni državi New York ter svetovno prvenstvo čez teden dni na legendarnem prizorišču Mont-Sainte-Anne v Kanadi. Čaka nas torej najbolj napetih deset dni v dirkaški sezoni, saj se bo v skoraj vseh disciplinah odločalo o pokalnih zmagovalcih, mavrična majica svetovnega prvaka pa je tako ali tako najbolj željena trofeja.

Na dirkah bo nastopila tudi močna slovenska ekipa, katero sestavljajo tudi člani ekip MBK Orbea in Unior Tools Team. Nejc Rutar bo v spustu ciljal na izboljšanje 51. mesta iz Švice. V 4krosu bo Neža Knez kot vedno štartala na preboj med najboljših osem, upravičeno pa imamo znova visoka pričakovanja v krosu. Medtem ko se bo Nina po smoli na zadnji dirki v Italiji borila za čim višjo uvrstitev bo Tanja Žakelj znova štartala na stopničke v kategoriji do 23 let. Seveda ima Tanja po enajstem mestu iz Italije velike ambicije tudi v skupni uvrstitvi.

Prva poročila iz prizorišča so že prispela in navdušenje nad progami je veliko. Tudi vreme se bo po dežju izboljšalo in upravičeno lahko pričakujemo dober dirkaški vikend, finale pred vrhuncem sezone na svetovnem prvenstvu v Kanadi.

Povzetek urnika dirke svetovnega pokala – Windham, New York / ZDA

Petek, 27. avgust (V oklepaju je naveden slovenski lokalni čas.)
14:00 (20:00) DH kvalifikacije
18:30 (00:30) 4X kvalifikacije

Sobota, 28. avgust
9:00 (15:00)
11:15 (17:15) XC ženske
14:30 (20:30) XC moški
18:15 (00:15) 4X finale, ženske in moški

Nedelja, 29. avgust
13:15 (19:15) DH finale ženske
14:00 (20:00) DH finale moški
                      XC mladinci in mladinke

Karavana najboljših gorskih kolesarjev je prispela v Združene države, kjer bo ta vikend na sporedu zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala. Na prizorišču so poleg drugih Slovencev tudi člani ekip MBK Orbea in Unior Tools Team – Tanja Žakelj in Nina Homovec bosta nastopili v krosu, Nejc Rutar v spustu ter Neža Knez v 4krosu. Severnoameriška turneja je razdeljena na dva dela – finale svetovnega pokala v Windhamu v zvezni državi New York ter svetovno prvenstvo čez teden dni na legendarnem prizorišču Mont-Sainte-Anne v Kanadi. Čaka nas torej najbolj napetih deset dni v dirkaški sezoni, saj se bo v skoraj vseh disciplinah odločalo o pokalnih zmagovalcih, mavrična majica svetovnega prvaka pa je tako ali tako najbolj željena trofeja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply