XC Energija Domžale 2010

Letos v Domžalah mednarodna zasedba.

V nedeljo 9. maja se na Šumberk pri Domžalah vračajo gorski kolesarji. Po lanski prvi izvedbi dirke je letošnji "XC Energija Domžale 2010" v organizaciji Športnega društva Energija Domžale tudi vpisan v koledar Mednarodne kolesarske zveze (UCI) kot dirka druge kategorije. Hkrati bo to po Vrtojbi in Postojni tretji od osmih krosov za točke Pokala Slovenije v gorskem kolesarstvu.

Poleg vseh domačih asov s tekmovalkama svetovnega pokala Tanjo Žakelj in Nino Homovec (obe MBK Orbea) vred je zaenkrat potrjenih nekaj avstrijskih kolesarjev. Tanja je letos doma nepremagana, na lestvici Pokala Slovenije ji sledita Nina in tekmovalka tokrat domačega kluba Ana Zupan (EnergijaTeam.com).

Pri članih elite po dveh dirkah z dvema zmagama vodi Matej Lovše (Uni-FBI), ki mu je bil dvakrat z petami Matjaž Budin (MBK Orbea), pri mlajših članih do 23 let je prav tako že dve zmagi zabeležil Klemen Nicoletti (EnergijaTeam.com). Poleg Nicolettija bi v belem dresu domžalske Energije moral dirko krojiti še Gregor Dimic pri mlajših mladincih.

Pomembno mesto bodo tudi letos imeli kolesarji mlajših kategorij, saj je prireditev tudi del pokala za mlade.

Proga na Šumberku s štartno-ciljnim prostorom na vadbišču Kinološkega društva Domžale bo skoraj enaka lanski. Krog je dolg 3900 m s skupaj 190 m višinske razlike v petih vzponih. Člani ga bodo predvidoma prevozili osemkrat, tako da se jim bo nabralo dobrih 31 km dirke in 1500 m vzpenjanja.

Spored v nedeljo začnejo prav najmlajši – kategorije deklic in dečkov do 7, 9 in 11 let – ki bodo v svoj mini krog štartali ob 9. uri, Pol ure pozneje sledita kategoriji do 13 in do 15 let. Ob 11. uri gredo na "tazaresen" krog članice, amaterji ter mlajši in starejši mladinci in mladinke, ob 13. uri pa še člani in veteranske kategorije master.

Andrej Dekleva/mtb.si


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply