WORLDLY SAVAGES & DJ GYPSY VIKING

ob 22. uri, Klub MC Pekarna, Maribor

Worldly Savages je glasbeni projekt, ki ga je ustanovil Eric Muth, Kanadčan z mešanimi koreninami – nemškimi, keltskimi, slovanskimi. Sporočilnost glasbe se nanaša na kritiko današnje stopnje materializma, do katere je pripeljal predvsem anglo-ameriški stil in način življenja. Glasba nastaja v zanikanju materializma in iskanju prvotnega ter tradicionalnega načina življenja.

Njihov zvok in glasbeni stil je mešanica punk-a, hip hop-a in elementov ljudske glasbe. Za vsem tem pa se skriva poziv, da življenje živimo avtentično in iskreno, s posluhom za naravo in kulturo.

Pesmi je spisal Eric Muth (Toronto, Canada). Inspiracijo je našel v naravi in življenju na obeh straneh Atlantika. Krivi so tudi različni kulturni vplivi, ki jih je doživel na lastni koži. Kanada je visoko post moderna država, tako je Eric, če je le mogel, vedno rad pobegnil na staro celino, Evropo. V letih 2002 – 2008 mu je celinski preskok uspel kar devetkrat, vsak pa je prinesel nove izkušnje in modrost, kar je tudi podlaga kulturnega sporočila, ki ga prinašajo Worldly Savages.
 
OPOZORILO:
Worldly Savages koncerti lahko povzročijo divje in nepredvidene situacije, vključno z nekontroliranim plesom, slačenjem hlač, špricanjem s pivom, neprekinjeno smejanje in nenadno izgubo olike.

Worldly Savages je glasbeni projekt, ki ga je ustanovil Eric Muth, Kanadčan z mešanimi koreninami – nemškimi, keltskimi, slovanskimi. Sporočilnost glasbe se nanaša na kritiko današnje stopnje materializma, do katere je pripeljal predvsem anglo-ameriški stil in način življenja. Glasba nastaja v zanikanju materializma in iskanju prvotnega ter tradicionalnega načina življenja. Njihov zvok in glasbeni stil je mešanica punk-a, hip hop-a in elementov ljudske glasbe. Za vsem tem pa se skriva poziv, da življenje živimo avtentično in iskreno, s posluhom za naravo in kulturo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply