Workshop Info Session Ljubljana @ Klub SubSub

Red Bull Music Academy 2008

..OB 18h..

Info Session Red Bull-ove Akademije, ki se bo zgodil v prenovljenem Klubu SubSub v Ljubljani, je le eden izmed mnogih, ki se v tem trenutku dogajajo po državah celega sveta. Namenjen je tako tistim, ki bi želeli pobliže spoznati, kaj tocno se bo dogajalo na Akademiji, kot tistim, ki jih zgolj privlaci ideja o ustvarjanju glasbe.

Tam vam bodo domacini, skupaj z gosti preko predavanj in interaktivnih delavnic približali celotno idejo Akademije ter predstavili nekaj svojega znanja, ki ga želijo deliti z vami. V sprošcenih pogovorih boste izvedeli vse, kar se izvedeti da. Udeležba na predavanjih in delavnicah je brezplacna.

JAMirko in Pier bosta svoje znanje v teoriji in praksi delila znotraj DJ delavnice na temo „Analog / Digital DJ", kjer bosta poleg vinilnih osnov predstavila tudi DJ software Torq. Tigor bo prikazal znacilnosti klubsko orientirane produkcije, ter proces nastajanja glasbe v okolju Logic Pro, legenda Aldo Ivancic nam bo zaupal par anekdot in skrivnosti iz svoje pestre glasbene kariere, londonski gost Benji B pa bo iz prve roke povedal, kako izgleda dan na Akademiji in prikazal del svoje radijske oddaje Deviation v živo. Vse skupaj se bo zacelo ob 18. uri. Info Session-u bo sledil afterparty.

JAMirko & Pier (RDYO DJs)

Ljubljanska selektorja in glasbenika sta že dvanajst let vodilna slovenska DJ-a, znana po tem, da vsako, še tako neobetavno zabavo, spremenita v nepozaben žur. Njun glasbeni spekter obsega drum ‘n’ bass, funk, reggae, breakbeat in vse vmes. Kot del produkcijske enote Klasick sta sodelovala pri številnih singlih, ki so izšli pri založbah v Veliki Britaniji, Nemciji in Italiji, svoje avtorsko delo pa sta prispevala na razlicnih albumih domacih hip hop izvajalcev ter sodelovala pri ustvarjanju glasbe za razlicne scenske umetnosti. DJ dvojec je znan predvsem po tem, da ju druži in odlikuje izredna sposobnost zabavati ter hkrati izobraževati.

Tigor
Tigor je pianist – magister glasbe, ki je v slovenskem glasbenem prostoru aktiven že vec kot deset let. Soustvarjal je na vec glasbenih podrocjih, izkušnje pa si je nabiral v bendih, kot so Heavy Les Wanted, Klasick, Mystica & The space doctors, kot producent pa je sooblikoval albume, kompilacije, mikstejpe in samostojne vinilne izdaje, producentska zanesenost pa ga je odnesla tudi na filmsko in gledališko podrocje. Kot redni sodelavec je deloval tudi pod okriljem kolektiva RDYO, kjer je skrbel za output studia T3S.

Aldo Ivancic
Aldo je na glasbeni sceni prisoten že vec kot 25 let, kariero pa je zacel kot DJ v legendarnem Disku Študent, nadaljeval v še bolj legendarnem FV – ju, svojo DJevsko pot pa koncal v K4. Na njegovih gramofonih so se zavrtele prve plošce punka, rapa in techna na slovenskih tleh, bil pa je tudi clan kultne skupine Borghesia. Kot snemalec in producent je sodeloval na vec kot 60 nosilcev zvoka, poleg tega pa je tudi avtor glasbe za številne filme ter gledališke in plesne predstave. Poleg skupine Bast Kolektiv je tudi tesen sodelavec tolkalcev The Stroj.

Benji B
Londonski DJ in glasbenik Benji B se s svojimi plošcami po svetovnih klubih podi že od konca prejšnjega stoletja, glasba in radio pa sta njegov nacin življenja vse od malih nog. Leta 2004 so ga povabili na Red Bull-ovo Akademijo v Rimu in od takrat je stalni mentor in glasnik Akademije. Vsi glasbeni navdušenci ga gotovo že poznate iz njegove svetovno znane glasbene oddaje Deviation na BBC 1Xtra, kjer z eno samo ”all styles” selekcijo približa zvoke od Londona do Lagosa, preko Sao Paola do Tokya, vse to v neverjetnem glasbenem miksu, ki te nikakor ne pusti ravnodušnega. Zavrti ti glavo in podplate ter ti z mešanjem vseh slogov, tempov in držav ponudi prvovrstno potovanje brez meja in potnega lista.

http://www.myspace.com/djbenjib

Info Session Red Bull-ove Akademije, ki se bo zgodil v prenovljenem Klubu SubSub v Ljubljani, je le eden izmed mnogih, ki se v tem trenutku dogajajo po državah celega sveta. Namenjen je tako tistim, ki bi želeli pobliže spoznati, kaj tocno se bo dogajalo na Akademiji, kot tistim, ki jih zgolj privlaci ideja o ustvarjanju glasbe.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply