WOODSHOCK @ Zeleni gaj

Elektronski festival pod zvezdami

Osrednji domači tehno festival pod zvezdami, ki nadaljuje tradicijo najžlahtnejših poletnih glasbenih druženj v naravi, se v tretji izdaji seli na kraj sladkega zločina.

Po dveh nepozabnih zgodbah na čarobni gozdni jasi v zaledju Ljubljane, se bomo po nekajletnem premoru spet zbrali na Krasu in z gostom takratnega in letošnjega druženja pod svetlimi zvezdami počastili premiero legendarnega festivala Meet Me. Ob tem se bo lani zvočno in odrsko zelo razgibani WoodShock vrnil k bolj butični in žanrski usmerjeni izvirni zasnovi, ki bo izvrstna kulisa za sklepanju novih prijateljstev in znanstev ter druženje sorodnih duš ob izbrani glasbi in pestri spremljevalni ponudbi. Zaplešite z zvezdami – pod zvezdami. Tokrat spet na Krasu.

MEET ME IN THE WOODS FLOOR

JEFF MILLS (Detroit, USA)
AKACARL (Manchester, UK)
VEZTAX / PSIHO / ULIX / CHIKO
Open Decks wild card

ASS HARD ASS IT GETZ ARENA

LENNY DEE (New York, USA)
LINDA PEARL (Frankfurt, GER)
ONIKS (Milano, ITA)
DANIEL GLOOMY / LEXIS

PREDSTAVITEV NASTOPAJOČIH

JEFF MILLS (Axis Records) – USA
www.myspace.com/jeffmillsofficialspace

Član pionirske ameriške trojice Mills-Saunderson-May, ki je postavila osnovno matrico sodobnega tehna. Že v 80. letih je sceno osvojil s svojevrstno zmesjo detroita, miami-bassa, čikaškega housea in drugih novodobnih zvokov, ki jih je tkal v svojevrstno zgodbo s tedaj pionirskimi studijskimi in gramofonskimi prijemi. Z "Mad" Mike Banksom, nekdanjim basistom skupine Parliament, sta utemeljila legendarni kolektiv Underground Resistance, ki je s svojo militantno gverilsko ikonografijo in revolucionarno retoriko dala tehnu obraz in družbeno angažirano noto. Kolektiva ni Jeff nikoli zapustil, a se je v naslednjih letih uveljavil predvsem kot solist. Preselil se je v New York in po kratkem izletu v Berlin delo nadaljeval v Čikagu, kjer je z Robertom Hodom odprl legendarno minimalistično založbo Axis. Mills tudi po več kot treh desetletjih za gramofoni še vedno slovi kot eden najboljših selektorjev in tehnikov na sceni. Znan je po tem, da vsako ploščo razstavi na prafaktorje in v set vtke le njene najmočnejše drobce in s tem ustvarja izjemne neponovljive glasben kolaže. Trije gramofoni, Roland 909 ritem-mašina in menjavanje plošč na vsako minuto: Mills z vratolomno hitrostjo manipulira bite in base, vinilke in frekvence. Vse to je že pokazal v seriji Meet Me in navdušil. Dvakrat. Ste pripravljeni še na tretji odmerek najboljšega kar ponuja tehno s pravo detroitsko dušo?

AKACARL (Sub Cult) – UK
www.myspace.com/djakacarl

Manchester je ena ključnih valilnic britanske in širše globalne plesnoelektronske kulture, AKACarl pa tehno didžej in producent novega manchestersega vala, ki ga poznavalci omenjajo kot eno najbolj svežih imen na otoški tehno sceni. Jon O’Bir ga je recimo v reviji IDJ izpostavil kot didžeja, ki je s svojimi seti v klube vrnil dinamiko in energijo, ki je bila v "njegovih trših časih" tako zelo značilna za otoškega ljubljenca Fergieja. Lastnik založbe Sub Cult se je kot gramofonski selektor uveljavil z mešanico funky, groovy in plemenskega tehna, ta zvok pa že nekaj časa širi v nove dimenzije s pomočjo Abletona. Nastop na letošnjem WoodShocku bo hkrati njegova slovenska premiera.

LENNY DEE (Industrial Strength) – USA
www.myspace.com/lennydee

Brooklynski razgrajač, pionir newyorškega tehna, ki je s Frankiejem Bonesom pustil pečat tudi na otoški rejverski sceni, predvsem pa eden od utemeljiteljev hardcore tehna, si je z dosedanjimi nastopi na sončni strani Karavank priboril sloves krotilca plošč z neverjetno energijo. Glasbeni samouk se je šele kasneje formalno izšolal za studijskega tehnika, kar mu je odprlo vrata v cenjeni studio Skyline, kjer je spoznal Nila Rodgersa (šef skupine Chic, močno vpleten v uspehe Madonne, Davida Bowieja, Duran Duran, Boba Sinclara idr.), kasneje pa je bil njegov mentor še nekoliko bolj znani Arthur Baker, s katerim sta producirala glasbo tudi za skupino New Order. V Evropo je Lenny začel zahajati v času angleškega Poletja ljubezni, eksplozije happy hardcora, ki je odločilno vplival na njegov kasnejši glasbeni okus. Kot producent se podpisuje pod žanrsko zelo raznolike plošče, a ključni klubski mediji ga častijo predvsem kot verjetno največjega mojstra trdega tehna na svetu.

LINDA PEARL (SkullTunes) – GER
www.myspace.com/djlindapearl

Prva dama nemške hard tehno scene vodi založbo SkullTunes, na kateri izhajajo plošče glasbenikov kot so Waldahaus & Weichentecnikk, Boris S., Felix Kroecher, Arkus P idr. V zadnjih letih pogosto sodeluje z Amokom in Viperjem XXL-om, tudi kot gostja na njunem skupnemu projektu Artillery. Od začetka svoje kariere do danes je Linda nastopila v večini držav na starem kontinentu pa tudi zunaj Evrope. Njeni seti sodijo med najbolj divje hard tehno predstave, s svojim nastopom, izborom glasbe in odličnim miksom pa poslušalcev nikoli ne pusti hladnih.

ONIKS – ITA
www.myspace.com/oniks101

Dva do trije gramofoni in zunanji efekti je osnovni komplet orodja, ki ga italijanski tehnomojster potrebuje, da spravi v poskok še tako razvajeno, brutalnih basov vajeno občinstvo. Po obveznem najstniškem kaljenju na rejvih in spremljevalnih afterjih v 90. letih, se je kmalu navlekel zvoka trdega basa in se po prvih garažnih eksperimentih začel tudi kot avtor in selektor vztrajno prebijati v vse večje italijanske klube in festivale. Svoje nočne akcije je že kaj kmalu začel dopolnjevati z rednimi radijskimi seansami, kmalu pa sta s kolegom T.Finnom zagnala tudi lastno spletno postajo Robotron Radio, ki sta jo, skladno s svojo glasbeno filozofijo usmerila v trde tehno vode. Oniks je v Italiji znan tudi kot organizator klubskih večerov Funk You, na katerih nastopajo vodilni igralci na globalni hard tehno in šranc sceni.

DANIEL GLOOMY (C. A. R., Beast Music) – SI
www.myspace.com/danielgloomy

Nesporni C. A. R. domače hard tehno scene. Kot didžej je Daniel najbolj zaznamoval klube K4, InBox, Africa, Heaven, D’Place, Casablanca, Martin Krpan, Lipa in hrvaški Colosseum, soustvaril je tudi seriji Woodshock in Nightshift. Kot neumoren promotor je občinstvu predstavil že preko 50 tujih dižejev, večino premierno. Med njimi so Ben Sims, Speedy J, Misstress Barbara, Rolando (Aztec Mystic) in smetana svetovne hard tehno scene. Ob tem, da je kot producent podpisal dober ducat izdaj, vodi svoji svetovno priznani založbi Cardiac Arrest in Beast Music, rezidence pa ima v klubih K4, InBox in Colosseum. Kot eden prvih novodobnih hard tehno didžejev se je že pred leti prebil daleč preko meja Slovenije, ob rednem nastopanju po vsej Evropi pa danes redno razgibava tudi latinskoameriške arene.

VEZTAX (Vezotonik, Glorio Music) – SI
www.myspace.com/djveztax

Kot eden redkih glasbenikov, ki raje gazijo svojo pot, kot da bi sledili črednim nagonom, je Veztax enačaj za prvinski energični tehno. Po dveh desetletjih organizacije zabav, ustvarjanja glasbe, nastopanja po vsej Evropi ter vodenja založb Vezotonik in Glorio Music ga prištevajo k starostam domače scene. Kar ga ne moti, dokler mu alter ego Glorio Veztacci omogoča, da se lahko skoraj anonimno podaja na svoje redne misije v glasbeno podzemlje.

PSIHO (Anunaki) – SI
www.myspace.com/djpsiho

Eden od pionirjev slovenske tehno scene je začel svojo gramofonsko kariero graditi že sredi 90. let v ekipi Absense, ki je kasneje prerasla v znameniti Consumer Recreation. V zadnjem času doživlja kot krotilec gramofonov pravi preporod, kar ni presenetljivo, saj zna s svojo zmesjo energičnega, dinamičnega, funky tehna ljubiteljem plesne elektronike ponuditi natanko tisto, kar pogrešajo v poplavi novodobnega minimalizma in hard tehna.

LEXIS www.myspace.com/damirademi
ULIX www.myspace.com/synapticchill
CHIKO www.myspace.com/chikodj

– – – – – – – – – – –

VSTOPNINA / INGRESSO / ENTRANCE

Predprodaja / Prevendita / Presale : 23 €
Vstopnina na dan dogodka/ Alla cassa / On the day of the event : 28 €
Prodaja vstopnic na dan dogodka se prične ob 21h / Apertura cassa ore 21h / Tickets available at location from 9pm.

PREDPRODAJA / PREVENDITA / PRESALE
from / od 8. 6. 2009 ’till / do 26. 6. 2009
Predprodaja: Eventim + Collegium Mondial Travel + Kompas + Big Bang + Petrol + E-študentski servisi + internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com + telefonska prodaja: 01/420 5000 (pon – pet; 8h – 20h; sob; 8 – 18h).

PRESS & AKREDITACIJE
press@inbox-club.si
Prošnje za akreditacije sprejemamo do 23. 6.. Kasneje prejetih prošenj ne bomo upoštevali!/ Accrediti Stampa: fate pervenire le vostre richieste di accredito entro e non oltre il 23. 6. / Please submit accreditiation requests ’till June 23rd!

INFO
info@club-inbox.si

D.S.F. AVTOBUSNI PREVOZ
prijave na partybus@djslo-forum.com
WEB: www.djslo-forum.com

V primeru močnega dežja bomo prireditev izvedli v ljubljanskem klubu InBox !
Obvestila o prireditvi bomo objavljali na uradni spletni strani prireditve;

Hard ass techno predstavlja Elektronski festival pod zvezdami s posebnim gostom Jeff Millsom.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply