Weekend Media Festival 2009

Največji regionalni festival medijev Weekend Media Festival se bo letos odvijal med 17. in 19. septembrom v Rovinju. Organizatorji napovedujejo niz atraktivnih delavnic in predavanj. Ned najbolj znanimi predavatelji, ki se bodo udeležili festivala, je tudi vodja širitve posla v družbi Google, Christian Hernandez Gallardo.

Weekend Media Festival bo že drugič povezal najbolj poznane osebnosti na področju medijev in celotno komunikacijsko industrijo v regiji ter gostil nekatere izmed najbolj priznanih strokovnjakov na področju komunikacij v regiji in svetu. Organizatorji tudi na letošnjem festivalu pričakujejo veliko število gostov iz Hrvaške, Srbije, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije in ostalih držav regije.

Direktor festivala Tomo Ricov poudarja, da je kreativni značaj skrivnost za uspehom Weekend Media Festivala: »Festival v pravšnji meri usklajuje izobraževanje in zabavo. Še nikoli do sedaj ni bila obiskanost predavanj na podobnih srečanjih tako velika, da dvorane ne bi mogle sprejeti vseh udeležencev; a prav to se je zgodilo na lanskem, prvem dogodku. Ob organizaciji nas je vodila misel, da se želimo izogniti – dolgočasnosti«.

Strokovnjak za odnose z javnostmi dr. Dejan Verčič ob najavi Weekend Media Festivala izpostavlja njegov pomen za medijsko infrastrukturo in širše področje komuniciranja v regiji: »Weekend Media Festival na območje med Dunajem in Antenami prinaša novost, ki združuje predstavnike medijev, strokovnjake iz marketinške stroke in stroke odnosov z javnostmi v razpravah o razvoju vseh treh profesij, njihovi povezanosti in prepletanju. Z mednarodnim značajem in množično udeležbo profesionalcev iz celotne regije omogoča izmenjavo širokega znanja in številnih idej. Kot tak ima Weekend Media Festival izjemno velik pomen za širšega področja komuniciranja v celotni regiji.«

Ugledni gostje z vsega sveta bodo govorili o prihodnosti oglaševanja in tiskanih medijev, o glasbi in produkciji, o Twitterju in viralnem marketingu. V Rovinj prihaja scenarist najbolj priljubljenih telenovel na svetu, Daniel Ortiz, ki bo v okviru svojega predavanja odkril skrivnosti nastajanja »žajfnic«. Poleg tega je direktorica festivala Mia Pećina najavila tudi ekskluzivno delavnico, ki bo potekala v okviru festivala: »Ustvarjalec največjih ameriških resničnostnih šovov ter nekdanji menedžer Britney Spears in Justina Timberlakea, Robert Lee, bo v okviru delavnice najkreativnejšim udeležencem Weekenda ponudil možnost sodelovati pri nastajanju naslednjega velikega resničnostnega šova«.

Okrogle mize letošnjega festivala bodo zbrale vodilne kadre medijskih hiš ter marketinške stroke in stroke odnosov z javnostmi. Poleg strokovnjakov iz sveta komunikacij organizatorji kot novost uvajajo sodelovanje vodilnih iz regijskega poslovnega sveta, ki bodo predstavili svoje mnenje o vplivu medijev v času globalne krize. Udeleženci okroglih miz bodo med drugim razpravljali o mejah zasebnosti v medijih, prihodnosti poslovnih medijev in vplivu odnosov z javnostmi na oblikovanje medijskih vsebin. Weekend Media Festival bo potekal pod generalnim pokroviteljstvom Adris skupine.

Največji regionalni festival medijev Weekend Media Festival se bo letos odvijal med 17. in 19. septembrom v Rovinju. Organizatorji napovedujejo niz atraktivnih delavnic in predavanj. Ned najbolj znanimi predavatelji, ki se bodo udeležili festivala, je tudi vodja širitve posla v družbi Google, Christian Hernandez Gallardo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply