Walllisch & Turski dominirala v Ski Slopestyle tekmovanju

Dvaindvajsetletni Walllisch je prejšnji mesec prvič tekmoval na Winter X Gamesih v Aspenu in osvojil odlično sedmo mesto v Big Air tekmovanju in osmo v Slopestyle tekmovanju. V finalu Ski Slopestyle tekmovanja v Tignesu je z eno točko prednosti premagal Bobbyja Browna in osvojil svojo prvo zlato medaljo na X Gamesih.

"Vedno sem si želel dobre uvrstitve na tako pomembnem tekmovanju kot so to Winter X Games," je povedal Wallisch. Wallisch, ki je bolj kot smučar znan kot snemalec v smučarski industriji, je z zmago presenetil samega sebe. "Neverjetno je, priti sem, se udeležiti prvih evropskih X Gamesov in osvojiti zlato medaljo."

Bobby Brown je osvojil že nekaj Winter X Games medalj. Prejšnji mesec je v Aspenu osvojil zlati medalji v Ski Big Air in Slopestyle tekmovanju. V Tignesu se je moral zadovoljiti s srebrno medaljo. Jossi Wells je osvojil bronasto medaljo.

Prejšnji mesec na Winer X Gamesih v Aspenu sta, Kaya Turski in Keri Herman osvojili prvo in drugo mesto. V Franciji  sta na prvih evropskih X Gamesih ponovili svoj uspeh.

Turski je prevzela vodstvo takoj na začetku in je dominirala do konca tekmovanja. Najtežji trik ki ga je izvedla v tretji rudni je bil switch 900, a se ni ujela ob pristanku. Njena druga runda je bila dovolj dobra s kombinacijo switch 360, switch onto the flatbox in 540 mute grab, da je končala na prvem mestu.

"Veliko sem trenirala in očitno se je splačalo," je komentirala Kaya o doseženem prvem mestu. "Težko je bilo vse odpeljati tako kot je treba. Ponavadi si samo zamislim v glavi kakšne trike bi odpeljala, danes sem si vse zapeljala na en listek. En mali plonk listek proge. Zjutraj sem se nato odločila kaj hočem odpeljati in potem to odpeljala v treningu in kasneje se je vse dobro izteklo."

Hermanova, ki je zelo tehnična smučarka, je v drugi rundi osvojila sodnike s dobro izpeljanim 540 true tail grabom. Hermanova in Ashley Battersby, edini američanki v tekmovanju, sta na prvih evropskih X Gamesih osvojili srebrno in bronasto medaljo. Hermanova je prejšnji mesec v Aspenu osvojila srebrno medaljo, Battersbyjeva pa je v Franciji prvič stala na stopničkah X Gamesov.

Dvaindvajsetletni Walllisch je prejšnji mesec prvič tekmoval na Winter X Gamesih v Aspenu in osvojil odlično sedmo mesto v Big Air tekmovanju in osmo v Slopestyle tekmovanju. V finalu Ski Slopestyle tekmovanja v Tignesu je z eno točko prednosti premagal Bobbyja Browna in osvojil svojo prvo zlato medaljo na X Gamesih. "Vedno sem si želel dobre uvrstitve na tako pomembnem tekmovanju kot so to Winte X Games," je povedal Wallisch. Wallisch, ki je bolj kot smučar znan kot snemalec v smučarski industiji, je z zmago presenetil samega sebe. "Neverjetno je, priti sem, se udeležiti prvih evropskih X Gamesov in osvojiti zlato medaljo." Bobby Brown je osvojil že nekaj Winter X Games medalj. Prejšnji mesec je v Aspenu osvojil zlati medalji v Ski Big Air in Slopestyle tekmovanju. V Tignesu se je moral zadovoljiti s srebrno medaljo. Jossi Wells je osvojil bronasto medaljo. ___________________________________________________________________________ Kaya Turski dominirala v ženskem Ski Slopestyle tekmovanju Prejšnji mesec na Winer X Gamesih v Aspenu sta, Kaya Turski in Keri Herman osvojili prvo in drugo mesto. V Franciji sta na prvih evropskih X Gamesih ponovili svoj uspeh. Turski je prevzela vodstvo takoj na začetku in je dominirala do konca tekmovanja. Najtežji trik ki ga je izvedla v tretji rudni je bil switch 900, a se ni ujela ob pristanku. Njena druga runda je bila dovolj dobra s kombinacijo switch 360, switch onto the flatbox in 540 mute grab, da je končala na prvem mestu. "Veliko sem trenirala in očitno se je splačalo," je komentirala Kaya o doseženem prvem mestu. "Težko je bilo vse odpeljati tako kot je treba. Ponavadi si samo zamislim v glavi kakšne trike bi odpeljala, danes sem si vse zapeljala na en listek. En mali plonk listek proge. Zjutraj sem se nato odločila kaj hočem odpeljati in potem to odpeljala v treningu in kasneje se je vse dobro izteklo." Hermanova, ki je zelo tehnična smučarka, je v drugi rundi osvojila sodnike s dobro izpeljanim 540 true tail grabom. Hermanova in Ashley Battersby, edini američanki v tekmovanju, sta na prvih evropskih X Gamesih osvojili srebrno in bronasto medaljo. Hermanova je prejšnji mesec v Aspenu osvojila srebrno medaljo, Battersbyjeva pa je v Franciji prvič stala na stopničkah X Gamesov.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply