VROČE. KAKO USTAVITI PREGREVANJE PLANETA

Ob 18.00, Kino Šiška

Ob priložnosti izida slovenskega prevoda knjige Georgea Monbiota Vroče. Kako ustaviti pregrevanje planeta vas Založba Krtina vabi na predstavitev knjige in pogovor z avtorjem, ki bo v? sredo 8. septembra, ob 18.00 uri, v Kinu Šiška.? Pogovor z avtorjem knjige, Georgeom Monbiotom, bo vodil Luka Omladič??.

George Monbiot je eden svetovno najvplivnejših radikalnih okoljskih mislecev. V odmevni knjigi Vroče utemeljuje dejstvo, da se človeštvo lahko izogne neprijetnim posledicam podnebnih sprememb le, če se družbe v najkrajšem času preoblikujejo v brezogljične ali nizkoogljične. V pogovoru bo predstavil svoje videnje, kako je to mogoče brez radikalnega znižanja kakovosti življenja oziroma z odpovedmi, ki so bistveno manj boleče, kot bi bile posledice podnebnih sprememb.

Dogodek je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010, ki ga sofinancira MOL.

Založba Krtina organizira gostovanje Georgea Monbiota v Sloveniji v sodelovanju z Umanotero – Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj, Službo Vlade RS za podnebne spremembe ter s podporo Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske.

Cena vstopnice:

VSTOP JE PROST

Ob priložnosti izida slovenskega prevoda knjige Georgea Monbiota Vroče. Kako ustaviti pregrevanje planeta vas Založba Krtina vabi na predstavitev knjige in pogovor z avtorjem, ki bo v? sredo 8. septembra, ob 18.00 uri, v Kinu Šiška.? Pogovor z avtorjem knjige, Georgeom Monbiotom, bo vodil Luka Omladič??. George Monbiot je eden svetovno najvplivnejših radikalnih okoljskih mislecev. V odmevni knjigi Vroče utemeljuje dejstvo, da se človeštvo lahko izogne neprijetnim posledicam podnebnih sprememb le, če se družbe v najkrajšem času preoblikujejo v brezogljične ali nizkoogljične.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply