VRHUNSKI ŠPORTNI PLEZALCI V SREDIŠČU LJUBLJANE

Na prešernovem trgu v Ljubljani tekma v hitrostnem plezanju

V sodelovanju North Face-a in Alpinističnega kluba Slovenj Gradec se bodo v torek 5. maja v središču Ljubljane, na Prešernovem trgu med 17 in 19 uro, na 10 metrski plezalni steni med seboj v hitrostnem plezanju pomerila nekatera največja svetovna imena športnega plezanja. Prireditev, ki je sočasno napoved plezalnega dogodka v dolini krajinskega parka Topla – Črna na Koroškem (23. maja 2009) pa ni namenjena zgolj športnim plezalcem, temveč vsem radovednežem, ki bi se radi ‘spopadli’ z umetno steno.

Na prireditvi, na katero so vabljeni vsi, ki jih zanima športno plezanje kot tako oziroma jih žene radovednost ali pa dokazovanje, se bodo lahko z umetno steno, seveda pod budnim očesom izkušenih plezalcev, preizkusili tudi adrenalina željni. Za začetnike in malo manj pogumne, tako otroke kot tudi odrasle, pa bo organizirana »mala šola plezanja« oziroma kratka predstavitev osnov športnega plezanja.

V večernih urah pa si bodo plezalni navdušenci v baru Cacao (ob 20.00) ogledali film o CCCT Topla in diaprojekciji dveh največjih imen športnega plezanja – Jamesa Pearsona ter Gaza Perryja ter kratka prestavitev filma Natalije Gros Chalk&Chocolate, ki sicer na filmska platna prihaja 10. maja.

Maša Kezunovič


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply