Vklop v novo sezono K4

Ob 23.00, Klub K4

K4 končno spet odpira vrata. Na otvoritvi se poleg pisane domače DJ ponudbe obetajo še trije živi nastopi. Na veliki oder prihajajo vroči Wareika, na malem flooru pa gostimo francoskega dÉbruit-a in domačega asa Gramatika.

Wareika

Z brisanjem mej med analognim in digitalnim je zvok nemškega tria Wareika še najbolj podoben spolzkemu houseu, ki se spogleduje z jazzom, funkom in po novem tudi technom. Kako produktivno je bilo za Wareiko leto 2010 dokazujeta kar dva velika, a različna albuma. Če so se na prvem dolgometražcu Fomation približali francoskim šarmerjem tipa dOP in Noze, je na LP Harmonie Park vplivala naveza z očakom Ricardom Villalobosom, ki jih je pripeljala do kultne založbe Perlon. Tu so mladci svoje poliritmične vragolije spustili na svobodo in z manj elementi uspeli povedati bistveno več. Če so s pop senzibilnostjo očarali predvsem nežnejše poslušalce, bo strog minimalizem zadnjega albuma omehčal tudi najbolj pikolovske Germane. Trio v živo udari s staro dobro kitaro, klaviaturami in zelo težko ritem mašino.

dÉbruit

Francoski čarovnik odbitih synth linij, udarnih bobnov in debelih basov, je prepričal že s prvima izdajama za založbo Musique Large, ki jo krmari skupaj s Fulgeance-om. Leta 2009 je sledil Let’s post Funk EP, ki je požel izjemne kritike in bil prehitro razprodan. Letos smo dobili še EPja Spatio Temporel s “hitičem” Nigeria What? in Heart Beats for Haiti. Njegovi živi nastopi so vsaj tako domiselni kot produkcija, kar je dokazal na lanskem Sonarju, kjer je požel ovacije, po tem pa postal prava festivalska atrakcija. Prvenec končuje prav v tem času, pripravlja pa se tudi dÉbruit live bend. Razmajane in nawobblane synth linije, naseckani bobni, divji basi s ščepcem zahodnjeobalskega hiphopa in zvrhano žlico francoskega zvoka – dÉbruit.

Gramatik
Prava zvezda Beatporta, saj je na “Beatport Music Awards 2010” v dveh kategorijah pristal na drugem mestu, njegov album Street Bangerz vol. 3 pa je na samem vrhu Chill Out lestvice. Za seboj ima uspešno in obsežno turnejo po ZDA, nova pa sledi ob izidu plate No Shortcuts, ki jo bo premierno predstavil na otvoritvi 4ke. Gre za nov album, ki Gramatika iz pretežno instrumentalnih hiphoperskih viž prestavlja v bolj klubsko udarni milje.

Vstop:
do 24h: 8 €
študenti: 10 €
ostali 24h: 11 €

K4 končno spet odpira vrata. Na otvoritvi se poleg pisane domače DJ ponudbe obetajo še trije živi nastopi. Na veliki oder prihajajo vroči Wareika, na malem flooru pa gostimo francoskega dÉbruit-a in domačega asa Gramatika. Z brisanjem mej med analognim in digitalnim je zvok nemškega tria Wareika še najbolj podoben spolzkemu houseu, ki se spogleduje z jazzom, funkom in po novem tudi technom. Kako produktivno je bilo za Wareiko leto 2010 dokazujeta kar dva velika, a različna albuma. Če so se na prvem dolgometražcu Fomation približali francoskim šarmerjem tipa dOP in Noze, je na LP Harmonie Park vplivala naveza z očakom Ricardom Villalobosom, ki jih je pripeljala do kultne založbe Perlon.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply