Veter v laseh – s športom proti drogi

 «Veter v laseh, šport je življenje, s športom proti drogi« je akcija, s katero mlade opozarjamo na škodljivost vseh vrst odvisnosti in jih spodbujamo k zdravemu športnemu življenju ter jim ponujamo drugačen pogled na življenje – aktiven, naravi prijazen, vesel, sproščen, dinamičen, solidaren, skratka – PREVETREN.

Športna unija Slovenije kot nacionalni koordinator akcije podpira in sofinancira lokalne partnerje, ki organizirajo in izvajajo program promocije in enodnevno promocijsko športno prireditev – druženje mladostnikov ob in s športom na številnih lokacijah po Sloveniji. V letošnjem letu pričakujemo, da se bo akcija odvijala v več kot 60 krajih po Sloveniji, na njej pa bo nastopilo več kot 6000 mladostnikov, ki bodo svoje spretnosti preizkusili v različnih športnih in obšportnih dejavnostih.
V letošnjem letu si predvsem želimo, da bi vsak lokalni partner, ki bo organiziral prireditev “Veter v laseh”, h gibanju prispeval svoje predloge, in bo akcijo izvedel glede na svoje zmožnosti ter interes sodelujočih in tako prispeval k pestrosti, razsežnosti in razgibanosti akcije.

Cilj prireditve je razvoj športa za vse, še posebej s poudarkom na mladih. Mladi vse pogosteje iščejo rešitve v drogah in drugih oblikah odvisnosti, mi pa smo prepričani, da je bolje izbrati šport. V njem lahko mladi sproščajo svojo energijo, spoznavajo sami sebe in druge na pozitiven način. S športom izboljšujemo svojo telesno kondicijo in tako vsakodnevno lažje premagujemo stres.

«Veter v laseh, šport je življenje, s športom proti drogi« je akcija, s katero mlade opozarjamo na škodljivost vseh vrst odvisnosti in jih spodbujamo k zdravemu športnemu življenju ter jim ponujamo drugačen pogled na življenje – aktiven, naravi prijazen, vesel, sproščen, dinamičen, solidaren, skratka – PREVETREN. Športna unija Slovenije kot nacionalni koordinator akcije podpira in sofinancira lokalne partnerje, ki organizirajo in izvajajo program promocije in enodnevno promocijsko športno prireditev – druženje mladostnikov ob in s športom na številnih lokacijah po Sloveniji. V letošnjem letu pričakujemo, da se bo akcija odvijala v več kot 60 krajih po Sloveniji, na njej pa bo nastopilo več kot 6000 mladostnikov, ki bodo svoje spretnosti preizkusili v različnih športnih in obšportnih dejavnostih. V letošnjem letu si predvsem želimo, da bi vsak lokalni partner, ki bo organiziral prireditev “Veter v laseh”, h gibanju prispeval svoje predloge, in bo akcijo izvedel glede na svoje zmožnosti ter interes sodelujočih in tako prispeval k pestrosti, razsežnosti in razgibanosti akcije. Cilj prireditve je razvoj športa za vse, še posebej s poudarkom na mladih. Mladi vse pogosteje iščejo rešitve v drogah in drugih oblikah odvisnosti, mi pa smo prepričani, da je bolje izbrati šport. V njem lahko mladi sproščajo svojo energijo, spoznavajo sami sebe in druge na pozitiven način. S športom izboljšujemo svojo telesno kondicijo in tako vsakodnevno lažje premagujemo stres.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply