Večer BURN BABY BURN!

Predstavlja DAVE AJU & NICK RECORDKICKS

V četrtek, 30. aprila, bosta glasbeno-proletarski ekipi Good Foot & Multipraktik z dvojnim gostovanjem poskrbeli, da veselo odplešemo v maj, ustavili pa se bomo šele, ko ogenj ugasne ob 6. uri zjutraj. Da nam ne bi gorelo pod petami, ni skrbeti – na veliki floor z DJ/Live setom namreč prihaja DAVE AJU, eksperimentalno-izrazni guru iz San Francisca, ki s svojimi usti počne neverjetne stvari in med sabo meša ne-zmešljive zvrsti; na mali floor pa osrednji akter milanske soul in funk scene ter booty-shaker extraordinaire NICK RECORDKICKS.

Multipraktični proletarci bodo na velikem kresu kurili z Dave Ajujem, ki je del ekipe Circus company (Nôze, Guillaume & Coutu Dumonts, dOP in Sety). Kot je v nekem intervjuju izjavil sam in si pri tem sposodil besede legendarnega George Clintona, je njegova misija "rešiti dance glasbo pred blaaah-om", za njegov pristop do ustvarjanja glasbe pa bi prav tako lahko uporabili besede Clintona: "Free your mind and your ass will follow." Ob njegovih glasbenih konceptih se lahko zamišljeno praskamo po bradi in ekstrovertirano divjamo po plesišču – oboje hkrati! Dave je eksplodiral z lanskim albumom Open Wide in singlom Crazy Place (ki ga je remiksal tudi Luciano). Album je sproduciran popolnoma brez samplov, in sicer samo z zvoki, narejenimi s pomočjo Dave-ovih ust. Yep, prav ste prebrali! Kot smo že omenili, Dave združuje nezdružljivo – veliko jemlje iz koncepta free jazza, ki je po definiciji seveda zelo svoboden, ter to prevaja v plesno elektronsko glasbo, ki je zelo strukturirana. Trenutno sodeluje na novem projektu z njegovim visočanstvom Matthew Herbertom, ki je izjavil, da je Dave nekaj najbolj svežega in zanimivega, kar nam je elektronika dala v zadnjem času. Dave bo na predvečer praznika dela predstavil DJ/live set z veliko svojega materiala in najbrž kopico neizdanih zadev založbe Circus Company in drugih. Sami superlativi torej in zagotovo večer za prave glasbeno-plesne sladokusce!

Medtem bodo na mali taborni ogenj Good Footovci nalagali razne funkijade, in sicer skupaj z osrednjim akterjem milanske funk in soul scene Nickom. Poleg didžejanja vodi tudi profilirano založbo Record Kicks, kjer od leta 2003 izdajajo novi in surovi funk, latin boogallo, plesni jazz ter sorodne zvrsti izvajalcev, kot so New Mastersounds, Speedometer, Diesler in Alice Russell. Med fani založbe najdemo kultne poznavalce stare plastike, kot so Keb Darge, Andy Smith, Rob Luis in Jazzman Gerald. Nick je pripravil že kar nekaj uspešnih kompilacij, v Milanu pa organizira tudi rare groove večere Boogaloo club.

Na velikem flooru poleg osrednjega gosta podžigajo še Nicole (Reform / HRV) in Mique (Multipraktik), na malem pa Woo-D, Bakto in Borka (vsi Good Foot). Za vizualni balzam utrujenih očk pa bosta svojo čarovnijo spletala naša stara dobra prijatelja Zvuk Broda (egoboobits / HRV).

Vstop: 7 / 8 / 9 EUR

Komentarji glasbenih kolegov na Aju-jev album Open Wide:

AME (Innervisions _Sonar Kollektiv): "Eden najboljših elektronskih albumov, kar sem jih slišal zadnje čase. Že Dave-ov single mi je bil zelo všeč, to mi daje upanje, za prihodnost:-)"
Dj Deep (Deeply Rooted): "Všeč mi je tole, je funky in ima smisel za humor. Lepa zadeva!!"
Dj Koze (International Pony): "Krasen album, res ga obožujem. Spominja me na Parliament."
Josh Wink (Ovum): "Drugačno! In všeč mi je, nekoliko razpoloženjsko."
Laurent Garnier (F-Com): "Super stvar…res čisto zajebana stvar…funky zajebana stvar…obožuuuuujem to!"
Mike Shannon (Cynosure, Wagon Repair): "Čudovit album, poln izvirnosti in presenečenj od začetka do konca. Nekaj odličnih verzov predstavlja češnjo na vrhu smetane."

Špela Verbič / K4


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply