V težkih razmerah najboljša Liujeva in Korpi

V Saas Feeju so danes kljub močnemu sneženju izpeljali drugo letošnjo tekmo za svetovni pokal v snežnem žlebu. V težkih razmerah sta se najbolje znašla Kitjaka Jiayu Liu in Finec Janne Korpi. Cilka Sadar je osvojila sedemindvajseto mesto.

Potem ko so zaradi slabega vremena odpadle četrtkove kvalifikacije, so organizatorji danes v snežnem žlebu Allalin Freestyle Park nameravali izvesti tekmovanje v prilagojenem formatu, z dvema kvalifikacijskima vožnjama in finalom. Zaradi sneženja in vetra tudi to ni bilo mogoče, zato je bila na sporedu zgolj ena kvalifikacijska vožnja, ki ji je sledilo finale dvanajstih najboljših kvalifikantov in šestih najboljših kvalifikantk.

Med dekleti je svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu dosegla Kitajka Jiayu Liu, druga je bila zmagovalka uvodne tekme v Cardoni Japonka Shiho Nakashima, tretja pa Francozinja Sophie Rodriguez. Cilka Sadar je pri izvajanju enega od težjih trikov padla in zasedla sedemindvajseto mesto. ˝Zaradi več kot dvournega čakanja na štartu se pred vožnjo nisem bila sposobna dobro skoncentirati. Tako kot za vse ostale, je bil moteč tudi sneg v ravninskem delu žleba. Želene hitrosti in višine za ustrezno izvedbo tako ni bilo in tudi to je razlog za moj padec˝, pravi Sadarjeva, ki z rezultatom ni zadovoljna.

V moški konkurenci je do svoje četrte zmage za svetovni pokal, druge v snežnem žlebu, prideskal 22-letni Finec Janne Korpi. ˝ Zaradi vetra in slabe vidljivosti je bilo precej težko. Toda imel sem zelo dobro pripravljeno drsno površino deske, kar mi je omogočilo dobro izvedbo trikov˝, je zadovoljen Korpi, ki je po lanskem drugem mestu na tem prizorišču naredil še korak naprej. Drugo mesto je osvojil Japonec Kohdai Watanabe, tretje pa Finec IIkka – Eemeli Laari. Mlada slovenska reprezentanta, 15-letni Kristjan Žilaji in 14-letni Filip Kavčič sta osvojila končno 52. oz. 61. mesto v konkurenci sedemdesetih deskarjev. ˝Oba fanta sta dosegla zadani cilj – osvojitev FIS točk. V slabih razmerah sta odpeljala kot smo načrtovali˝, je z našima deskarjema zadovoljen trener Luka Gartner. Tako kot mnogi deskarji in trenerji pa se Gartner sprašuje o smiselnosti izvedbe tekem v tako slabih vremenskih razmerah. ˝Tekmovanje je bilo izvedeno ˝na silo˝. Res je, da se da se vrhunske tekmovalke in tekmovalci zelo hitro prilagodijo na spremenljive razmere, vendar pa je v tem primeru zaradi spreminjajočih se razmer preveliko vlogo igrala sreča˝, meni Gartner in dodaja, do so dekleta po le petindvajsetminutnem ogrevanju kar dve uri in pol popolnoma neogrete čakale na štart.

Po dveh tekmah svetovnega pokala sta v tej olimpijski disciplini v skupnem seštevku v vodstvu japonska deskarja, Watanabe pri moških in Nakashima pri ženskah. Cilka Sadar, ki je izmed naših edina nastopila na obeh tekmah svetovnega pokala je z 225 točkami na 23. mestu. Naslednja tekma svetovnega pokala v snežnem žlebu bo na sporedu januarja na Japonskem (14. -15.1., Gujo).

> rezultati <

V Saas Feeju so danes kljub močnemu sneženju izpeljali drugo letošnjo tekmo za svetovni pokal v snežnem žlebu. V težkih razmerah sta se najbolje znašla Kitjaka Jiayu Liu in Finec Janne Korpi. Cilka Sadar je osvojila sedemindvajseto mesto.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply