V Španiji v finalu Flander in Demšar

snowboard

Deskarski vikend v La Molini so včeraj s paralelnim veleslalomom zaključili alpski deskarji. V finale sta se uvrstila dva slovenska reprezentanta, tekmo pa sta zaključila v osmini finala. Rok Flander je osvojil enajsto, Jernej Demšar pa trinajsto mesto. V moški konkurenci je v svojem dvestotem nastopu v svetovnem pokalu zmagal kanadski veteran Jasey Jay Anderson, med ženskami pa Nemka Amelie Kober.

Oktobra je na nizozemskem svetovni pokal pričelo osem Slovencev, po poškodbah Domna Janca, Roka Marguča in Žana Koširja pa je v Italiji štartala le še peterica. Rok Flander in Jernej Demšar sta si v kvalifikacijah prideskala finale, a sta oba klonila v osmini finala. Flandra je premagal Francoz Sylvain Dufour, Demšarja pa Kanadčan Jasey Jay Anderson. Naš najboljši deskar v zadnjih letih je tako osvojil končno enjasto, Demšar pa trinajsto mesto. Že v kvalifikacijah sta predzadnjo letošnjo tekmo v svetovnem pokalu zaključila Jure Hafner (22. mesto) in Izidor Šušteršič (brez uvrstitve). Na jubilejni dvestoti tekmi je 34-letni Jasey Jay Anderson premagal vse tekmece in tako še štiriinpetdesetič stopil na zmagovalni oder. ˝Res sem že dolgo n v svetovnem pokalu, a čaka me še ena sezona,˝ pravi Anderson, ki bo prihodnje leto visoko ciljal na olimpijski preizkušnji na domačih tleh. Drugo mesto je osvojil letos, zaradi poškodbe, dolgo odsotni Avstrijec Benjamin Karl. V skupnem seštevku discipline se je s tem še bolj približal vodilnemu Sigiju Grabnerju. Za mali kristalni globus se bosta kolega z reprezentance in tovarniške ekipe SG Snowboards pomerila na finalu prihodnji teden v italijanskem Valmalencu. Tretji je bil Karlov rojak Andreas Prommegger, v malem finalu je bil hitrejši od Švicarja Simona Schocha. Simonov brat Phillip se kljub napovedim, na predzadnji tekmi sezone po poškodbi hrbta še ni pojavil na štartu.

Med dekleti je ˝hat trick˝ uspel Nemki Amelie Kober. Po dveh zmagah na severnoaerišk turneji je očitno ostala v dobri formi. V finalu je bila boljša od Avstrijke Marion Kreiner. ˝Čudovito. Res ni sem pričakoval zmage, saj mi teren v LA Molini ne ustreza,˝je bila navdušena Nemka, ki je tako kot Karl zmanjšala razliko do vodilne. V Valmalencu se bo za mali kristalni globus borila z v začetku sezone dominantno

Avstrijsko Doris Günther. Tretje mesto si je prideskala Američanka Michelle Gorgone, v malem finalu je bila boljša od mlade Avstrijke Ine Meschick. Gloria Kotnik je tekmo končala v kvalifikacijah, na petindvajsetem mestu.

Deskarje in deskarke ta konec tedna čaka še zadnji paralelni veleslalom sezone za svetovni pokal. V italijanskem Valmalencu bodo šestanjsterico lovili tudi naši Rok Flander, Jernej Demšar, Izidor Šušteršič , Jure Hafner in Gloria Kotnik.

Damjan Rifl


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply