V Krškem drugič uvod v sezono speedwayskega SP

Krško bo konec tedna že sedmič doslej gostilo dirko svetovnega prvenstva v speedwayu za posameznike. Preizkušnja elitne serije Grand Prix za VN Slovenije bo uvodna dirka v letošnjem koledarju, na domači dirki pa bo priložnost za nastop dobil tudi najboljši slovenski dirkač Matej Žagar, ki sicer letos nima več statusa stalnega voznika.

Krško je po letih uspešnega prirejanja dirk na najvišji ravni postalo že stalnica v koledarju serije SGP. V soboto 24. Aprila, ko se bo ob 19. uri na ovalu v Krškem začelo zares, bodo speedwayisti na dirki za veliko nagrado v Sloveniji že sedmič, drugič pa bo krška dirka tudi prva v sezoni, kar daje prireditvi še poseben čar.

Lani je imela Slovenija v tem tekmovanju stalnega voznika. Toda Matej Žagar, šestkratni državni prvak, je po lanskem 14. mestu v skupnem seštevku izgubil možnost nastopa na vseh dirkah. V Krškem bo tako kot 16. udeleženec tekmoval s povabilom prirediteljev (wild card), rezervi pa bosta Izak Šantej in Denis Štojs, slednji je zamenjal sprva predvidenega Jerneja Kolenka, ki se je poškodoval na zadnji dirki za DP v Prelogu.

Na startu bo vseh 15 voznikov, ki ima v sezoni 2008 pravico tekmovanja v SGP: branilec naslova Danec Nicki Pedersen in njegovi rojaki Hans Andersen, Bjarne Pedersen in Niels Kristian Iversen, Avstralca Jason Crump in Leigh Adams, Poljaki Tomasz Gollob, Rune Holta in Krzysztof Kasparzak, Šveda Andreas Jonsson in Fredrik Lindgren, Britanca Scott Nicholls in Chris Harris, Američan Greg Hancock in Čeh Lukaš Dryml. Prav Nicki Pedersen ima med še aktivnimi dirkači največ uspeha v Krškem, saj je dvakrat zmagal in bil dvakrat drugi, enkrat pa je bil najhitrejši Adams.
 
Več si preberite na: www.delo.si

Ljubljana – Krško bo konec tedna že sedmič doslej gostilo dirko svetovnega prvenstva v speedwayu za posameznike. Preizkušnja elitne serije Grand Prix za VN Slovenije bo uvodna dirka v letošnjem koledarju, na domači dirki pa bo priložnost za nastop dobil tudi najboljši slovenski dirkač Matej Žagar, ki sicer letos nima več statusa stalnega voznika.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply