V Kranjski Gori bo nastopilo približno 300 tekmovalcev

V Kranjski Gori bo nastopilo približno 300 tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Velike Britanije in seveda Slovenije. Uradni del prireditve Itak Bike Fest bodo odprli najmlajši gorski kolesarji.

Pod Vitrancem je kljub poletni vročini zelo živahno, saj potekajo še sklepna dela na kar petih prizoriščih za dirke v spustu, krosu in t. i. ‘pumpu’. Tekmovalci že trenirajo in iščejo najboljše linije, a pravo dirko se bo začelo v soboto z dirkami za otroke v krosu in spustu. Nadaljevanje vikenda bo zelo napeto s prepletom dirkanja v olimpijskem krosu in spustu. Pravzaprav bo tudi kros kar divji, saj večji del proge poteka po kolesarskem parku.

Tekmovalke in tekmovalci iz kar petih držav, med njimi je tudi večina naših najboljših, so zagotovilo za napete dirke v vseh disciplinah. Med drugim bodo v krosu nastopili mladinska svetovna prvakinja Tanja Žakelj, državni prvak Matej Lovše, vodilni v pokalu Slovenije Matjaž Budin, nekdanji profesionalni cestni kolesar Matej Mugerli,  in drugi. V spustu pa naš najboljši tekmovalec zadnjih let in novi državni prvak Nejc Rutar, vodilni v pokalu Matej Drnovšek, nekdanji državni prvaki Boštjan Felc, Miran Vauh, Boštjan Volf in številni drugi. Pri skupnem številu vseh tekmovalcev se sicer res pozna davek poškodb na dirkah preteklega meseca in čas dopustov, a to nikakor ne bo pokvarilo vzdušja pod Vitrancom.

Vrhunec festivala v Kranjski Gori seveda predstavljata obe dirki za pokal Slovenije – dirka v krosu bo zadnja v sezoni in zato za mnoge tudi najpomembnejša, saj se bo odločalo o prvakih. Prav tako odločilna bo tudi dirka v spustu, kjer šteje vsaka točka za pokal.

Toda resno dirkanje bo prepleteno z zabavo, osebnimi cilji posameznikov in tudi številnimi internimi obračuni med posamezniki in klubi. A seveda kot vedno v gorskem kolesarstvu bo tudi vse to potekalo v pozitivnem vzdušju.

Spored prireditve Itak Bike Fest:
Sobota, 17. julij
13:00    Dirke za pokal mladih v krosu in spustu (kategorije U7, U9, U11, U12, U13 in U15)
15:30    Podelitev za pokal mladih
16:00    Polfinale spusta za pokal Slovenije (vse kategorije)
18:30    Itak Pump Challenge (dirka na tlačilni progi v ciljnem prostoru)

Nedelja, 18. julij
10:45    Kros za pokal Slovenije (kategorije ženske, U17, U19, amaterji)
12:45    Kros za pokal Slovenije (kategorije moški, U23, masters)
14:45    Podelitev za kros
15:00    Finale spusta za pokal Slovenije (vse kategorije)
17:15    Podelitev za spust

V Kranjski Gori bo nastopilo približno 300 tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Velike Britanije in seveda Slovenije. Uradni del prireditve Itak Bike Fest bodo odprli najmlajši gorski kolesarji. Pod Vitranc kar pet različnih prizorišč. Pod Vitrancem je kljub poletni vročini zelo živahno, saj potekajo še sklepna dela na kar petih prizoriščih za dirke v spustu, krosu in t. i. ‘pumpu’. Tekmovalci že trenirajo in iščejo najboljše linije, a pravo dirko se bo začelo v soboto z dirkami za otroke v krosu in spustu. Nadaljevanje vikenda bo zelo napeto s prepletom dirkanja v olimpijskem krosu in spustu. Pravzaprav bo tudi kros kar divji, saj večji del proge poteka po kolesarskem parku. Tekmovalke in tekmovalci iz kar petih držav, med njimi je tudi večina naših najboljših, so zagotovilo za napete dirke v vseh disciplinah. Med drugim bodo v krosu nastopili mladinska svetovna prvakinja Tanja Žakelj, državni prvak Matej Lovše, vodilni v pokalu Slovenije Matjaž Budin, nekdanji profesionalni cestni kolesar Matej Mugerli, in drugi. V spustu pa naš najboljši tekmovalec zadnjih let in novi državni prvak Nejc Rutar, vodilni v pokalu Matej Drnovšek, nekdanji državni prvaki Boštjan Felc, Miran Vauh, Boštjan Volf in številni drugi. Pri skupnem številu vseh tekmovalcev se sicer res pozna davek poškodb na dirkah preteklega meseca in čas dopustov, a to nikakor ne bo pokvarilo vzdušja pod Vitrancom. Vrhunec festivala v Kranjski Gori seveda predstavljata obe dirki za pokal Slovenije – dirka v krosu bo zadnja v sezoni in zato za mnoge tudi najpomembnejša, saj se bo odločalo o prvakih. Prav tako odločilna bo tudi dirka v spustu, kjer šteje vsaka točka za pokal. Toda resno dirkanje bo prepleteno z zabavo, osebnimi cilji posameznikov in tudi številnimi internimi obračuni med posamezniki in klubi. A seveda kot vedno v gorskem kolesarstvu bo tudi vse to potekalo v pozitivnem vzdušju. Spored prireditve Itak Bike Fest: Sobota, 17. julij 13:00 Dirke za pokal mladih v krosu in spustu (kategorije U7, U9, U11, U12, U13 in U15) 15:30 Podelitev za pokal mladih 16:00 Polfinale spusta za pokal Slovenije (vse kategorije) 18:30 Itak Pump Challenge (dirka na tlačilni progi v ciljnem prostoru) Nedelja, 18. julij 10:45 Kros za pokal Slovenije (kategorije ženske, U17, U19, amaterji) 12:45 Kros za pokal Slovenije (kategorije moški, U23, masters) 14:45 Podelitev za kros 15:00 Finale spusta za pokal Slovenije (vse kategorije) 17:15 Podelitev za spust


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply