V KLUBU K4 TA VIKEND PODIRAJO ŽANRSKE STENE

Macole v petek vihtita Icicle & Kasra, v soboto pa Dolby Anol

V Klubu K4 se bodo ta vikend tresle stene! V petek, 20. marca, jih bosta zamajala Icicle in Kasra, ki nam bosta postregla dvojno dozo s technom cepljenega globokega drum’n’bassa na večeru Lick.Weed Grooves. V soboto, 21. marca, pa jih bo do konca podrl Dolby Anol, škotski prvak mutirane in žanrsko zapacane elektro-nike na večeru Sindikat.

Lick.Weed Grooves tokrat prinaša zanimivo kombinacijo prodornega novinca in uveljavljenega veterana. Prvi je seveda Icicle in drugi Kasra. ICICLE velja za nizozemskega wunderkinda, ki se je v neverjetno kratkem času prebil v ospredje deep/tech-funk/liquid srenje. V komaj dveh letih smo dobili izjemno bogat katalog njegovih izdaj za prestižne založbe, z novim letom pa se je preselil v London, kjer končuje album za Frictionovo založbo Shogun, s katero je pred kratkim začel ekskluzivno sodelovanje.

KASRA je veteran drum ‘n’ bassa in eden tistih izvajalcev, ki se ne izpostavlja, a je hkrati prispeval levji delež pri ohranjanju zdravja scene. S svojo založbo Critical že vrsto let uspešno promovira bolj deep in techy zvok dnb-ja ter izdaja najbolj profilirane izvajalce žanra (Loxy, Q Project, Marcus Intalex, Calibre, Break). Producirati je začel precej pozno, a nanizal uspešna sodelovanja, med drugimi z D Kayem, Cyantificom in Logisticsom, nazadnje pa je z Lomaxom posnel komad Warrior. Založba Critical je do danes izdala že skoraj 40 singlov in dva albuma z naslovom All Sounds Electric – drugi del je izšel pred nekaj meseci.

Gostoma se bosta na velikem flooru ob bok postavila domača Borka (Code.EP) in Sunneh (Souless), na malem funk&breaks flooru pa se bodo zvstila pisana druščina v postavi Ozo (Code.EP), Mique (Multipraktik), Dado (Code.EP) ter Rocca (Adultmusic, Import).

Vstop: 7, 9 in 10 EUR

Za tokratni sobotni večer si je famozna ekipa Sindikata postavila hipotezo: Remiks je novi original. In original je novi remiks. Tekom večera jo bo nedvomno uspelo potrditi DOLBY ANOL-u, škotskemu prvaku mutirane, žanrsko zapacane eklektronike, v kateri je napaka del sistema, v kateri so tujki prej pravilo kot izjema, v kateri beat ali kitara, distorzija ali melodija ni dilema. Dolbyjevi lepljivi prsti so oplazili prenekateri žlahtni original, v registru z remiksom okuženih imen pa so se, med drugimi, znašli Atomizer, Chromeo, Errors, The Futureheads, Gossip, Kings Of Leon, Shadow Dancer, The Teenagers in Tronik Youth.

Žanrski puritanci so vihali nosove in da opraviči svoj obstoj se je Dolby Anol lotil lastnih originalov. A mutant kožo menja, krvi pa ne, in tako so njegovi EP originali prejkone mešanci, na katerih je elektro cepljen z acid housom, križan z novim valom in oplemeniten s technom. Med zadnjimi izdajami izstopa nalezljivi EP Puppies, ki gre v svoji nečistosti tako daleč, da se pusti remiksati drznemu znanilcu sprememb, švedskemu producentu Blende, ter poosebitvi njujorškega kula, programerju, glasbeniku in zbiralcu starih sintetizatorjev Kap10Kurtu … Heeeja. Heeeji. Remiks teče, naj še teče kri!

Na velikem flooru nam jo bo, poleg gosta, puščala celotna zasedba Sindikata (CASIOp, Emulgator, Dečko z vlečko), na malem flooru pa bo gostovala hrvaška ekipa Blitz Kidz, ki jo sestavljajo Mixel, Iva Starkova in Bakka.

Vstop: 7, 9 in 10 EUR

Špela Verbič / KlubK4


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply