V Kanadi zmaga Avstrijcev.

V Kanadi se je odvila še zadnja tekma deskarjev in sicer paralelni veleslalom. Prvo mesto je tudi tokrat zasedel odličen Benjamin Karl, avstrijsko slavje je dopolnil še drugi Avstrijec,  Andreas Prommegger. Za veselje domačinov pa je poskrbel Kanadčan Matthew Morison, ki je danes končal na tretjem mestu.

Tudi naši tekmovalci so pokazali vrhunsko formo, saj so se od sedmih kar trije uvrstili v finalne boje. Nastopili so Rok Marguč, Žan Košir, Izidor Šušteršič, Jernej Demšar, Rok Flander in Jure Hafner, v ženski konkurenci pa Gloria Kotnik. Demšar, Flander in Hafner se žal niso uvrstili med 16 finalistov. Izidorja Šušteršiča je v osmini finala premagal Švicar Simon Schoch. V četrtfinale sta ste tako od naših uvrstila le aktualni svetovni podprvak Rok Marguč in Žan Košir, ki pa nista bila kos Avstrijcema, ki zasedata prvo mesto na lestvici paralelnih disciplin. Roka je v obeh vožnjah prehitel vodilni Benjamin Karl, Žana pa njegov rojak Andreas Prommegger. Na koncu je Rok zasedel odlično sedmo mesto, Žan je končal takoj za njim na osmem mestu, Izidor Šušteršič pa je dopolnil slovenski uspeh s šestnajstim mestom.

Kljub vsemu pa je Rok Marguč po tekmi zadovoljno povedal: »Proga je bila zelo lepa in dobra, tudi snežne razmere so bile odlične. V prvi kvalifikacijski vožnji sem naredil manjšo napako, zato sem imel nekoliko slabši rezultat kvalifikacij, vendar pa je že v drugi vožnji šlo vse brez problema in prišel sem v finale, kjer sem imel nekoliko smole, da sem se moral že v četrtfinalu pomeriti s Karlom, ki je na koncu tudi zmagal. Vseeno sem zadovoljen z rezultatom, spet sem bil med najboljših osem. Vesel sem, da so se razmere po svetovnem prvenstvu že umirile in da nadaljujem z dobrimi rezultati.«

Nekoliko razočaran, predvsem pa veliko prej kot si je želel, se je po prvi kvalifikacijski vožnji od tekmovanja poslovil deskar iz Dragočajne, Rok Flander. Mavčna obloga na levi roki je bila prevelika psihična ovira, Rok pa je po današnjem nastopu povedal: »Tokrat kljub dobri volji ni šlo. Očitno me čaka veliko dela, če bom želel končati sezono v podobnem slogu kot je sezona potekala do poškodbe na svetovnem prvenstvu,« Že v sredo se vrača v Slovenijo in upa, da se bo čim prej znebil mavčne obloge na roki: »Sneli naj bi mi jo po vrnitvi v domovino, takrat naj bi mi odstranili tudi šive, potem pa se bomo odločili kako naprej. Na vsak način je spodbudno, da sem se hitro vrnil na sneg, do konca sezone pa bo še veliko dela.«

V ženski konkurenci je slovensko čast branila Gloria Kotnik, ki je nastop v finalu zapravila z nekoliko slabšo drugo kvalifikacijsko vožnjo. Zmagala je Rusinja Ekaterina Tudegesheva pred dvema Avstrijkama, Claudio Riegler in Marion Kreiner.

Na koledarju svetovnega pokala so še tri tekme, prva 5. marca, ko bo v središču Moskve paralelni slalom.

V Kanadi se je odvila še zadnja tekma deskarjev in sicer paralelni veleslalom. Prvo mesto je tudi tokrat zasedel odličen Benjamin Karl, avstrijsko slavje je dopolnil še drugi Avstrijec, Andreas Prommegger. Za veselje domačinov pa je poskrbel Kanadčan Matthew Morison, ki je danes končal na tretjem mestu. Tudi naši tekmovalci so danes pokazali vrhunsko formo, saj so se od sedmih kar trije uvrstili v finalne boje. Nastopili so Rok Marguč, Žan Košir, Izidor Šušteršič, Jernej Demšar, Rok Flander in Jure Hafner, v ženski konkurenci pa Gloria Kotnik. Demšar, Flander in Hafner se žal niso uvrstili med 16 finalistov. Izidorja Šušteršiča je v osmini finala premagal Švicar Simon Schoch.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply