V Izoli se je pričel že drugi »Alpe Adria Sailing Week« – 2. dan

Izola, 18. – 22. maj

V Marini Izola se je pričel že drugi mednarodni jadralski dogodek »Alpe Adria Sailing Week«, v okviru katerega je bila danes v sodelovanju z Marino Izola izpeljana tudi regata »Izola Open Cup«.

Uvodne regate Izola Open Cup, ki je potekala v akvatoriju pred Marino Izola za jadralske razrede Open in ORC klub, se je udeležilo 32 jadrnic. Regata se je pričela opoldne s startom v že oblačnem vremenu in šibki tramontani, ko pa je kmalu zatem pričelo deževati, je veter skoraj popolnoma oslabel. Tako tekmovalne, kot potovalne jadrnice so morale prejadrati regatno polje v obliki trikotnika. Prva je skozi cilj že po uri in šest minut priplula avstrijska jadrnica Aquila, ki jo je krmaril Christian Bayer, devet minut zatem slovenska Sled s krmarjem Petrom Podunavcem in za njo zopet slovenska Marisa z Zoranom Žagarjem za krmilom. Četrto mesto si je priborila posadka Alkoholite s krmarjem Hermanom Antoničem in peto Jonathan RR z avstrijsko posadko in krmarjem Helmutom Rauchenwaldom. Najboljšim tekmovalcem bodo pokale podelili na popoldanskem družabnem delu regate ob 17.00.

Pobudnik in glavni organizator Alpe Adria Sailing Week v sodelovanju z Marino Izola, je Yacht Club Austria Crew Kärnten (koroška sekcija jahtnega kluba Avstrija), ki si je dogodek zamislil kot večdnevno mednarodno jadralsko tekmovanje in druženje jadralcev iz Slovenije, Avstrije in Italije, »od Alp do Jadrana«, in zato tudi ime dogodka »Alpe Adria Sailing Week«. Vodja koroške sekcije jahtnega kluba Avstrija g. Jürgen Adlmannseder je povedal, da bodo v petih dneh tega športnega dogodka izpeljali šest regat, od tega štiri krajše v obliki trikotnika v akvatoriju pred Marino Izola, eno daljšo in eno navigacijsko, vsak večer pa bodo organizirali različne tematske družabne dogodke, kot so npr. koroški, italijanski in slovenski večer, namenjene prijetnemu druženju jadralcev.

V prihodnjih letih nameravajo z organizacijo dogodka tradicionalno nadaljevati in ga nadgrajevati, tako, da bo še bolj pridobil na veljavi in tudi večji udeležbi, še posebej italijanski in tudi slovenski. Organizacija je že letos na visoki profesionalni ravni, vsakodnevno celo izdajajo nekaj stranske barvne novice o dogajanju pod okriljem avstrijske navtične revije Ocean (Das Yachtmagazin für Österreich), dogodek pa bo posnela in predvajala tudi avstrijska televizija ORF.

Nekateri člani avstrijskega jahtnega kluba so že tudi sicer stalni gostje Marine Izola, navdušeni nad njeno gostoljubnostjo in infrastrukturo. Vodja Marine Izola g. Fiorenzo Lupieri je povedal, da je dogodek pomemben tako za promocijo Marine Izola, kot za promocijo samega mesta Izola, kot turističnega kraja in pa slovenske Obale nasploh, kot zaokrožene turistične destinacije, saj bodo udeležence dogodka popeljali tudi v Portorož in Piran itd., pri čemer so letos poskušali vzpostaviti določeno sodelovanje tako s hoteli, kot igralnico in drugimi, sicer pa je kot glavni pokrovitelj dogodek omogočila zavarovalnica Generali.

V Marini Izola se je pričel že drugi mednarodni jadralski dogodek »Alpe Adria Sailing Week«, v okviru katerega je bila danes v sodelovanju z Marino Izola izpeljana tudi regata »Izola Open Cup«.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply