V četrtek Tunjiški kros

Za konec sezone se mladi gorski kolesarji vračajo tja, kjer so končali tudi lansko. Tunjice nad Kamnikom bodo gostile 3. Tunjiški kros, ki bo imel kot lani dvojni spored: dopoldan državno prvenstvo za osnovnošolce in srednješolce, popoldan pa še finale pokala mladih v gorskem kolesarstvu.

Disciplina je kros, na okrog 2 kilometra dolgem in tehnično manj zahtevnem krogu pa bodo različne kategorije različno dolgo – od le 10 minut za najmlajše osnovnošolce do 50 minut za mlajše mladince in mladinke v popoldanskem finalu pokala.

Šolsko prvenstvo, ki ga člani Calcit bike teama prirejajo v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo in šport ter Kolesarsko zvezo Slovenije, se začne ob 11. uri s štartom mlajše od dveh kategorij osnovnošolcev (letniki 1999 do 2001), sledijo starejši osnovnošolci (1996 do 1998), nato pa še dva štarta srednješolcev (1994 – 1995 in 1992 – 1993). Prej bodo na prizorišču od 9. ure prevzemali štartne številke, na skupni ogled proge pa gredo ob 10.15.

Kot vsako leto bo prestižnega pomena tudi ekipna razvrstitev osnovnih in srednjih šol. Pri prvih štejejo po trije najbolje uvrščeni kolesarji in kolesarke, pri drugih pa po dva.

Popoldansko tekmovanje bo enajsto in zadnje v posebni razvrstitvi za mlade Pokala Slovenije v gorskem kolesarstvu. Začne se ob 14. uri s štartom najlmajših kategorije do 7 let, zadnji bodo šli na progo dečki in deklice do 15 let ter mlajši mladinci do 17 let in mladinke ob 15. uri in 15 minut.

Lani je v podobnem terminu na šolskem prvenstvu nastopilo rekordnih 170 učencev in dijakov, v popoldanskem pokalnem finalu pa 56, večina od slednjih je šla na štart tudi že dopoldan.

Za konec sezone se mladi gorski kolesarji vračajo tja, kjer so končali tudi lansko. Tunjice nad Kamnikom bodo gostile 3. Tunjiški kros, ki bo imel kot lani dvojni spored: dopoldan državno prvenstvo za osnovnošolce in srednješolce, popoldan pa še finale pokala mladih v gorskem kolesarstvu. Disciplina je kros, na okrog 2 kilometra dolgem in tehnično manj zahtevnem krogu pa bodo različne kategorije različno dolgo – od le 10 minut za najmlajše osnovnošolce do 50 minut za mlajše mladince in mladinke v popoldanskem finalu pokala. Šolsko prvenstvo, ki ga člani Calcit bike teama prirejajo v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo in šport ter Kolesarsko zvezo Slovenije, se začne ob 11. uri s štartom mlajše od dveh kategorij osnovnošolcev (letniki 1999 do 2001), sledijo starejši osnovnošolci (1996 do 1998), nato pa še dva štarta srednješolcev (1994 – 1995 in 1992 – 1993).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply