Uspešen 1. Festival Scena

S pomočjo mariborskih bendov in ob podpori Šoum-a so uspešno izpeljali prvi festival mariborskih glasbenikov, Festival Scena. Festival je potekal od 1. do 4.4.2010 v dvorani Štuk.

Otvorili so ga z javno razpravo "Mariborska glasbena scena", nadaljevali s koncerti mariborskih glasbenikov, ki so bili razdeljeni po zvrsti ustvarjanja. Z obiskom so bili zelo zadovoljni, v štirih dneh je namreč Sceno obiskalo skupaj okoli tisoč ljudi.
 
Na javni razpravi so se dogovorili slednje:
– predstavnik Mestne občine Maribor je obljubil, da se bo poskušal zavzeti za vadbene prostore (občina ima namreč v lasti več zaklonišč, ki ne služijo več svojemu namenu),
– Radio Maribor bo enkrat na tri mesece posnel avtorski komad, ki ga bo izbral med mariborskimi glasbenimi skupinami,
– na prihajajočih Lampiončkih bo poseben oder, t.i. mariborski oder, namenjen izključno mariborskim glasbenikom.

V času festivala so posneli vso dogajanje (video + avdio). Obdelava materiala že poteka, čez približno mesec dni bodo izdali zgoščenko.

Se vidimo naslednje leto, od 21. do 24.4.2011, ko se bo odvil že 2. Festival Scena.

S pomočjo mariborskih bendov in ob podpori Šoum-a so uspešno izpeljali prvi festival mariborskih glasbenikov, Festival Scena. Festival je potekal od 1. do 4.4.2010 v dvorani Štuk. Otvorili so ga z javno razpravo “Mariborska glasbena scena”, nadaljevali s koncerti mariborskih glasbenikov, ki so bili razdeljeni po zvrsti ustvarjanja. Z obiskom so bili zelo zadovoljni, v štirih dneh je namreč Sceno obiskalo skupaj okoli tisoč ljudi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply