UDELEŽENCI KLUBSKEGA MARATONA 2010 SO IZBRANI !!!

Štiričlanska žirija Radia Študent je med prispelimi prijavami izbrala šest skupin, ki se bodo letos ponovno podale na najdaljšo in najglasnejšo turnejo po slovenskem klubovju, v živo odigrale koncerte v studiu Radia Študent in se pojavile na kompilacijski plošči Klubski Maraton 10.

Turneja, ki jo Radio Študent organizira že deseto leto zapored je svojstven naslednik slavnega festivala Novi Rock in hkrati inspiracija številnim sorodnim projektom, ki so vzniknili v kasnejšem času. Letos je žirija po pazljivem razmisleku izbrala šest glasbenih ustvarjalcev in kolektivov, ki po njenem mnenju izkazujejo največ avtorske in izvedbene svežine. To so: Errorist (Ljubljana), God Damn It, Boys (Celje), It’s Everyone Else (Prekmurje), Spock Studios (Kamnik), Sportbilly krši embargo (Maribor / Novo mesto) in Stojan Knežević (Velenje).

V ustvarjanju vseh izbrancev se odraža stik z aktualnimi tokovi v glasbi, hkrati pa volja po lastnem, kreativnem avtorskem ustvarjanju brez kompromisov. Turneja Klubskega maratona 10, ki bo izbrane ustvarjalce več kot mesec dni vodila po domačih klubih, bo trajala od septembra do začetka novembra, tokrat pa bodo mladi izbrani glasbeniki predstavljeni tudi zunaj slovenskih meja!

Izbrani ustvarjalci in skupine:
ERRORIST (Ljubljana)
GOD DAMN IT, BOYS (Celje)
IT’S EVERYONE ELSE (Prekmurje)
SPOCK STUDIOS (Kamnik)
SPORTBILLY KRŠI EMBARGO (Maribor / Novo mesto)
STOJAN KNEŽEVIĆ (Velenje)

Štiričlanska žirija Radia Študent je med prispelimi prijavami izbrala šest skupin, ki se bodo letos ponovno podale na najdaljšo in najglasnejšo turnejo po slovenskem klubovju, v živo odigrale koncerte v studiu Radia Študent in se pojavile na kompilacijski plošči Klubski Maraton 10. Turneja, ki jo Radio Študent organizira že deseto leto zapored je svojstven naslednik slavnega festivala Novi Rock in hkrati inspiracija številnim sorodnim projektom, ki so vzniknili v kasnejšem času. Letos je žirija po pazljivem razmisleku izbrala šest glasbenih ustvarjalcev in kolektivov, ki po njenem mnenju izkazujejo največ avtorske in izvedbene svežine. To so: Errorist (Ljubljana), God Damn It, Boys (Celje), It’s Everyone Else (Prekmurje), Spock Studios (Kamnik), Sportbilly krši embargo (Maribor / Novo mesto) in Stojan Knežević (Velenje). V ustvarjanju vseh izbrancev se odraža stik z aktualnimi tokovi v glasbi, hkrati pa volja po lastnem, kreativnem avtorskem ustvarjanju brez kompromisov. Turneja Klubskega maratona 10, ki bo izbrane ustvarjalce več kot mesec dni vodila po domačih klubih, bo trajala od septembra do začetka novembra, tokrat pa bodo mladi izbrani glasbeniki predstavljeni tudi zunaj slovenskih meja! Izbrani ustvarjalci in skupine: - ERRORIST (Ljubljana) http://erroristmusic.com - GOD DAMN IT, BOYS (Celje) - IT’S EVERYONE ELSE (Prekmurje) - SPOCK STUDIOS (Kamnik) http://www.myspace.com/spockstudios http://cheaptunesrecords.com/spockstudios.html - SPORTBILLY KRŠI EMBARGO (Maribor / Novo mesto) http://www.myspace.com/sportbillykrsiembargo STOJAN KNEŽEVIĆ (Velenje) http://www.myspace.com/krepproductions


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply