Turnosmučarsko preizkušnjo na Voglu dobil Tomaž Soklič

Turnosmučarskega tekmovanja Bohinj – Vogel se je – potem ko je bilo zaradi slabega vremena prestavljeno – ob odsotnosti najboljših udeležilo 21 tekmovalcev.  Na vrhu lestvice rezultatov so se v članski konkurenci tokrat zapisala druga imena: zmagal je Tomaž Soklič, drugi je bil Milan Šenk, ki se kljub dobrim petdesetim letom uspešno kosa z »mladci«,  in tretji Jernej Karničar.

V soboto, 27.2.2010, so se turni smučarji pomerili na tekmovanju BOHINJ – VOGEL 2010, ki ga je organiziralo Športno društvo Avgust Gašperin Stara Fužina, ki je bilo zaradi slabega vremena prestavljeno s petka, 18.2.2010. Prireditelji so tekmo želeli prestaviti za en teden, vendar je bilo tudi za ta dan napovedano slabo vreme. Kljub temu, da so najboljši tekmovalci odpotovali na Svetovno prvenstvo, so se odločili za soboto – v začetku marca namreč ni bilo na razpolago prostega vikenda, 27.3. pa bi bile vprašljive snežne razmere.

»Po deževnem in na Voglu sneženem petku je bila sobota sončna. Napovedovala se je lepa tekma z jasnim vremenom in polno luno – tekma je bila namreč večerna, s startom ob 17h. Nastopilo je 21 tekmovalcev: 4 dekleta, 1 mladinec in 16 članov. Mladinci in ženske so imeli krajšo progo samo z vzponom, člani pa so se povzpeli po Žagarjevem grabnu do vrha Orlovih glav, kjer so sneli kože in se po isti progi, kjer so se vzpenjali, spustili nazaj do križišča na Zadnjem Voglu, kjer so zopet nadeli kože ter se povzpeli do cilja na Zgornji postaji Žičnice Vogel. Proga je bila označena z gorečimi baklami po sredini smučišča, tako da so tekmovalci vedno hodili oziroma smučali desno od bakel,« je sporočil vodja tekmovanja, Robi Mikelj.

Prvi je bil v cilju mladinec Rok Damjanič s časom 1.09.14, druga je bila najhitrejša ženska Jana Marinko s časom 1.11.23 – seveda oba na krajši progi, najhitrejši član pa je bil Tomaž Soklič s časom 1.16.52. Po končanem tekmovanju je sledila večerja, razglasitev rezultatov in žrebanje nagrad med vse tekmovalce. V dolino so nas odpeljali z izredno vožnjo gondole ob 20.15.uri.

»Za uspešno izpeljavo bi se rad zahvalil Žičnicam Vogel, ki so omogočile tekmo na njihovem terenu, ekipi GRS Bohinj, ki je skrbela za varnost na progi, vsem ki so bili na progi kot kontrole, časomerilcem, ostalim udeležencem, vsem sponzorjem, ki so darovali nagrade ter seveda tekmovalcem za udeležbo. Vidimo se v prihodnjem letu. Upam, da v popolni zasedbi tekmovalcev,« je še dodal Mikelj.

Turnosmučarskega tekmovanja Bohinj – Vogel se je – potem ko je bilo zaradi slabega vremena prestavljeno – ob odsotnosti najboljših udeležilo 21 tekmovalcev. Na vrhu lestvice rezultatov so se v članski konkurenci tokrat zapisala druga imena: zmagal je Tomaž Soklič, drugi je bil Milan Šenk, ki se kljub dobrim petdesetim letom uspešno kosa z »mladci«, in tretji Jernej Karničar.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply