TTS JEZERSKO

1. LETOŠNJO PREIZKUŠNJO V TEKMOVALNEM TURNEM SMUČANJU ZA SLOVENSKI POKAL DOBIL NEJC KUHAR

Na Jezerskem je bila v soboto, 26. januarja 2008, prva letošnja preizkušnja v tekmovalnem turnem smučanju za Slovenski pokal. V lepem dnevu in ugodnih snežnih razmerah je s konkurenco najbolje opravil Nejc Kuhar iz Kokre. V skromni ženski konkurenci je bila nepremagljiva Ljubljančanka Jana Marinko, med mladinci pa je slavil domačin Žan Karničar.

Potem ko je pred tednom dni zaradi pomanjkanja snega odpadla tekma na Zelenici, so imeli Jezerjani več sreče. V organizaciji planinskega in ob sodelovanju ostalih društev so izpeljali 13. turnosmučarsko tekmovanje, že 11. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča. Letošnja proga je potekala v dolini Komatevre in po grebenih Pečovnika in Plešivca, kjer je bila najvišja točka, na katero so se povzpeli tekmovalci. Prvi kilometer so tekmovalci pretekli po kopnem, ostalih devet pa so premagovali s smučmi v zelo dobrih snežnih razmerah.

Med 27 tekmovalci v članski kategoriji je bil najhitrejši Nejc Kuhar iz Kokre (1:10:25), ki je, kot je povedal sam, zmagal z nekoliko športne sreče: »Bil sem kar malo presenečen, zmage nisem pričakoval, saj sem med tednom precej počival. Tudi v najboljši formi še nisem. Na začetku je bil Anže boljši, potem pa sem ga z malce športne sreče uspel prehiteti.« Sicer najuspešnejši slovenski tekmovalec v turnem smučanju je še dejal, da je bila preizkušnja takšna, kot ponavadi na Jezerskem – specifična v tem, da je proga bolj ravninska in da tudi za spuste ni treba snemati »psov« s smuči. »Dan je bil pa ravno pravšnji za tekmo, bilo je toplo in smučina je bila zato boljša.«

Le 21 sekund več kot zmagovalec je za 10 kilometrski zalogaj s 700 metri višinske razlike potreboval domačin Anže Šenk, tretji pa je bil Tomaž Soklič s Šenturške gore (1:13:18).
Dekleta in mladinci so imeli nekoliko krajšo progo. Najhitreje jo je premagal Jezerjan Žan Karničar (0:58:00), ki je ugnal ostale mladince, Jana Marinko iz Ljubljane pa je, kot že večkrat, premagala ostale tri tekmovalke (1:10:26) .
Tehnični vodja tekmovanja Drejc Karničar, je dejal, da je bila konkurenca letos nekoliko slabša kot v preteklih letih, je bil pa toliko bolj oster boj za prvo mesto. Pohod na vrh so napovedovali kar trije: Tomaž Soklič, Anže Šenk in Nejc Kuhar. Večino tekme je vodil Šenk, ki je zaradi majhne tehnične napake tik pred spustom moral zmago prepustiti mlajšemu klubskemu kolegu iz jezerskega odseka za tekmovalno turno smučanje.

»Tekmovanje je potekalo v izjemnem vzdušju in prekrasnem vremenu. Vsi tekmovalci zaslužijo iskrene čestitke in pohvale, še posebej, ker so kljub nekoliko poledeneli progi na spustih uspeli izpeljati progo brez hujših padcev in poškodb,« je še povedal Karničar in dodal, da na letošnjem 13. tekmovanju velja posebej izpostaviti najmlajšega tekmovalca. Urh Karničar je na svoj 13. rojstni dan suvereno premagal progo in pokazal, da se nam za prihodnji rod tekmovalnih turnih smučarjev ni treba bati.
Tekmovalni turni smučarji se bodo znova pomerili že prihodnjo soboto (2. februarja), ko bo na Krvavcu državno prvenstvo v parih.

Na Jezerskem je bila v soboto, 26. januarja 2008, prva letošnja preizkušnja v tekmovalnem turnem smučanju za Slovenski pokal. V lepem dnevu in ugodnih snežnih razmerah je s konkurenco najbolje opravil Nejc Kuhar iz Kokre. V skromni ženski konkurenci je bila nepremagljiva Ljubljančanka Jana Marinko, med mladinci pa je slavil domačin Žan Karničar.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply