Trenutek v Nemčiji

Razstava v Ljubljani s 30 fotografijami priznanih fotografov

Fotografska dela razstave "Trenutek v Nemčiji" so nastala v okviru mednarodnega fotografskega natečaja Nemške nacionalne turistične organizacije (DZT) za nagrado HanseMerkur.

"Rezultati fotografskega natečaja iz mednarodnega zornega kota dokumentirajo izredni turistični razvoj novih zveznih dežel Nemčije na kulturni ravni," pojasnjuje Petra Hedorfer, predsednica upravnega odbora DZT. "Motivi fotografskih del zajemajo osrednjo temo leta 2009 »20 let padca berlinskega zidu – Nemčija, fascinantna počitniška dežela« ter prikazujejo razpon med zgodovino in sedanjostjo, ki počitniški deželi Nemčiji odpira povsem nove perspektive," nadaljuje Hedorferjeva.

Zmagovalci natečaja so Gianluca Santoni iz Italije, Eduardo Grund iz Španije ter Irisz Lukács iz Madžarske. O zmagovalcih je odločila visokokakovostna žirija. Po otvoritveni razstavi v Hamburgu se je zbirka slik "Trenutek v Nemčiji" podala na turnejo: v 20 deželah bodo fotografije v okviru individualno osnovanih razstav za počitniško deželo Nemčijo promovirale 20 let padca zidu.

Fotografska dela razstave “Trenutek v Nemčiji” so nastala v okviru mednarodnega fotografskega natečaja Nemške nacionalne turistične organizacije (DZT) za nagrado HanseMerkur. Po otvoritveni razstavi v Hamburgu se je zbirka slik “Trenutek v Nemčiji” podala na turnejo: v 20 deželah bodo fotografije v okviru individualno osnovanih razstav za počitniško deželo Nemčijo promovirale 20 let padca zidu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply