Trentem?ller se vrača z novim albumom

Trentemøller, ki velja za enega najbolj spoštovanih producentov zadnjih časov, se vrača z izdajo novega albuma "Into The Great Wide Yonder", ki bo izšel 31.maja. Album "Into The Great Wide Yonder" je tretji studijski album, izšel bo tri leta za albumom "The Last Resort". Tudi v tem albumu bomo lahko slišali njegov tipični zvok, poln zvočnih atmosfer, poln epskih melodij in finih tonov, poigral pa se je tudi z bolj toplimi zvoki in bolj živimi elementi. Pri albumu je sodeloval z Fyfe Dangerfiels iz angleškega banda Guillemots in danskimi pevci iz Darkness Falls.

Kaj se je spremenilo v tvoji glasbi od zadnjega albuma " The Last Resort "?
Z bendom sem bil na turneji, kjer smo igrali predvsem material iz albuma " The Last Resort". V enem letu smo imeli 76 koncertov. Po turneji sem sproduciral kompilacijo Harbour Boat Trips in soundtracke za danski film in dokumentarec. Razvijal sem glasbo naprej, saj so od zadnjega albuma le minila tri leta in nov album je bolj živahen in zvok je bolj mehek. Želel sem se odmakniti od zvoka, ki ga je imel moj prvi album, ki je bil precej elektronski, zato sem na novem albumu sam odigral veliko inštrumentov in eksperimentiral s staro opremo, da bi dobil tak zvok, kot sem ga želel imeti. Vse komade sem takoj posnel analogno na trak skozi stari ojačevalec, kar je dalo zvoku bolj mehke in polne dimenzije. Prav tako sem neke dele komadov posnel z starim poceni kasetnikom in nato naredil nekaj miksov, da sem dobil ta praskajoč, sijajen trepetajoč efekt.

Komad "Sycamore Feeling" zbuja strah, lahko bi rekli, da si inspiracijo našel pri Davidu Lynchu. Kaj te je navdihnil pri tem komadu?
Sem velik oboževalec Davida Lyncha. Njegov stil dela, ko uporablja več podzavestnih plasti. V svojo glasbo skušam dati veliko plasti in majhnih detajlov. Za ta komad sem mislil, da bi bilo noro imeti šepetajoč, hipnotiziran glas, ki bi se spojil z glasbo. Vprašal sem Marie Fisker, talentirano dansko pevko, če bi sodelovala z menoj. Zelo ji je bil všeč instrumentalni del komada. Napisala je čudovito besedilo in tako je nastal komad " Sycamore Feeling".

Tvoja glasba je vedno precej epska, bi rad delal v filmski industriji ali v vizualizacijah?
Naredil sem ze nekaj soundtrackov za danske filmske projekte in rad bi se ukvarjal s tem še več, saj so soundtracki velik izziv. Glasba ima pri filmih velik vpliv, zato moraš biti pri ustvarjanju soundtrackov še posebno pazljiv, da ne pretiravaš. Prav tako je velika razlika, če delaš sam, kot sem lahko pri svojih albumih, kot pa če delaš s režiserjem in montažerjem filma in si del ekipe. Včasih izgubiš del kontrole, ki jo ponavadi imaš nad ustvarjanjem glasbe, in to me dodatno motivira in navdihuje.

Se ti zdi, da si del določene glasbene scene, ali sebe vidiš bolj kot internacionalnega glasbenika?
Niti ne. Vedno sem bil del tako indie scene kot tudi elektronske scene. Ni mi pomembno, da sem del neke scene ali stila. Všeč mi je, da sem nekje vmes, da imam svobodo nad tem, da lahko ustvarjam kar hočem ter razmišljam izven škatle, kot pa da sem omejen s stili.

Trentem?ller , ki velja za enega najbolj spoštovanih producentov zadnjih časov, se vrača z izdajo novega albuma “Into The Great Wide Yonder”, ki bo izšel 31.maja. Album “Into The Great Wide Yonder” je tretji studijski album, izšel bo tri leta za albumom “The Last Resort”. Tudi v tem albumu bomo lahko slišali njegov tipični zvok, poln zvočnih atmosfer, poln epskih melodij in finih tonov, poigral pa se je tudi z bolj toplimi zvoki in bolj živimi elementi. Pri albumu je sodeloval z Fyfe Dangerfiels iz angleškega banda Guillemots in danskimi pevci iz Darkness Falls.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply