Trans Slovenija (400 km, 5 etap)

Ultra maraton iz Goričkega v Piran

Tečemo iz različnih razlogov in motivov, različne razdalje in z različno intenzivnsto. Na razne načine merimo svojo tekaško uspešnost, uspeh pri teku si razlagamo na mnogo načinov. Trans Slovenija je tek za ljudi, ki radi tečejo, ki si ne postavljajo ovir povezanih z razdaljo in časom, ki se upajo preizkusiti, četudi uspeh še zdaleč ni zagotovljen, ter za tiste, ki verjamejo, da je dovolj dobro plačilo že to, da lahko tečejo.

Sredi letošnjega avgusta je organiziran nov in atraktiven cestni tek po najdaljši diagonali Slovenije in štiristo kilometrov razdelili na pet dni. Pričakujejo predvsem tekače po duši oz. ljudi, ki bolj kot mišice preizkušajo svojo voljo. Zato je potencialnih udeležencev najbrž več, kot bi si marsikdo mislil, doslej pa že prijavljenih 14 tekačev iz šestih držav. 12. avgusta jih na startu v Hodošu pričakujejo med 20 in 25. Vsi bodo veseli vzpodbude spremljevalcev, domačinov ob progi in naključnih gledalcev,
zato upamo na medijsko podporo oz. obveščanje o dogodku v vašem mediju.

Start: Hodoš – sreda, 12. avgust 2009 ob 8:00
Cilj: Tartinijev trg, Piran – nedelja, 16. avgust 2009

Pravila:

•solo tek: edina možnost napredovanja je tek ali hoja
•obvezna oprema: mobilni telefon
•kategorije: enotna moška in ženska kategorija
•ni časovnih omejitev
•kontrola: na trasi je možna nenapovedana kontrola. V primeru neupoštevanja pravil, sledi diskvalifikacija.
•možna je udeležba tekača na posamezni etapi (eni ali več)
•teče se na lastno odgovornost ter po cestno prometnih predpisih ob levem robu cestišča
Oskrba med tekom:

Tekačem je omogočena oskrba s pitno vodo na več mestih v celotni dolžini etape. Za vse ostale potrebe pitja in prehrane mora poskrbeti tekač sam. Dovoljeno je spremstvo tekača.

Bivanje:

•Hodoš – nočitev 11.8. bo organizirana v Mladinskem domu Hodoš (Hodoš 52, 9205 HODOŠ). Objekt z 32 posteljami stoji tri kilometre severno-vzhodno od centra Hodoš in bo mesto starta naslednji dan ob 8,00 uri. Mogoč je dogovor za prenočitev tudi 10.8.
•Ptuj – Mladinski dom Kurent (Osojnikova cesta 9, 2250 PTUJ). Objekt v centru Ptuja ima na razpolago 53 postelj, opd katerih jih je za tekače in spremljevalce rezerviranih od 25 do 30.
•Sevnica – nočitev 13.8. bo organizirana v preprostem hotelu Ajdovec (Trg svobode 1, 8290 SEVNICA). Hotel ima na razpolago 25 postelj. Kot povsod drugje je tudi tu v neposredni bližini mogoče parkirati avtodom.
•Pri Cerkvi/Struge – Lovski dom Struge (Pri Cerkvi/Struge 30, 1313 STRUGE) stoji približno en kilometer pred krajem Pri Cerkvi/Struge. V lepem vremenu je idilična lokacija za kampiranje in zabave v zaključeni družbi. Objekt ima dve manjši spalnici in dva velika skupna prostora. GSM SIGNALA NI.
•Postojna – hotel Epicenter (Kazarje 10, 6230 POSTOJNA) je moderen hotel kjer nam je na razpolago od 25 do 30 postelj.
•Nočitev v Piranu ni všteta v ceno startnine, je pa (za tuje tekmovalce) kljub temu v omejenem številu mogoče prenočiti v sobah s skupaj 10 posteljami. Udobnejša namestitev je npr. v hotelu Tartini (Tartinijev trg 15, 6330 PIRAN).
Prijave in startnina:

Startnina za prijave do 31.05.2009 je 250€, kasneje pa 300€. Po 01.08.2009 prijave niso več mogoče. V startnino so zajeti vsi prevozi, ter večerja in nočitev na cilju vsake etape in na startu. Če tekač sam poskrbi za stroške bivanja in prehrane, znaša startnina 100€ (130€ po 31.05.2009).

Startnina za posamezno etapo je 20€, zadnji dan prijav pa je 10.08.2009. Prevoz ter bivanje ne bosta organizirana za tekače, ki se bodo udeležili posameznih etap. Zaradi omejenega števila nočitvenih kapacitet je največje možno število prijav za celotno traso 20 tekmovalcev. Tekmovalec je prijavljen ob plačilu startnine. Omejitev ne velja za tekače, ki bodo sami skrbeli za bivanje in prehrano.

Nagrade:

Vsak tekač prejme spominsko majico prireditve, tekači prijavljeni za celo traso pa prejmejo še praktično darilo, priznanje ter, v primeru uvrstitve, majico Finisher.

Prevozi:

•11.08.2009 – Piran (13:00) – Ljubljana (15:00) – Hodoš (18:00)
•16.08.2009 – Piran (po razglasitvi rezultatov) – Ljubljana
•17.08.2009 – Piran (10:00) – Ljubljana (12:00) – Hodoš (15:00)

Tečemo iz različnih razlogov in motivov, različne razdalje in z različno intenzivnsto. Na razne načine merimo svojo tekaško uspešnost, uspeh pri teku si razlagamo na mnogo načinov. Trans Slovenija je tek za ljudi, ki radi tečejo, ki si ne postavljajo ovir povezanih z razdaljo in časom, ki se upajo preizkusiti, četudi uspeh še zdaleč ni zagotovljen, ter za tiste, ki verjamejo, da je dovolj dobro plačilo že to, da lahko tečejo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply