Top surferji ponovno v formi.

Druga runda Billabong Pro Santa Catarina tekmovanja pri Praia da Vila se je končala ob težkih offshore razmerah z približno metrskimi valovi. V tretjem postanku ASP World Toura so top najboljši surferji ponovno pridobili formo in izločili novince.

Taj Burrow, trenutno prvi na ASP lestvici, se je opomogel od prve runde in prikazal veliko dobrih aerialov. " Vesel sem, da sem ujel nekaj dobrih valov. Trenutno bivam v Praia Rosi, ki je za Praia da Vilo. Zjutraj, ko sem se zbudil, so bili valovi masovni,z penicami daleč od obale. Mislim, da bi bi moral uporabiti večji surf. A sem vseeno vesel, da sem je vse izšlo in sem se uvrstil naprej. "

Avstralec je suvereno premagal brazilca Barreto in se tako uvrstil v tretjo rundo. " Ne maram drugih rund. Nihče jih ne mara. A sem to rudno vzel kot še eno možnost, da dodatno naštudiram spot, saj je zelo zahteven tudi v najboljših pogojih. Glede na lansko leto so se razmere na spotu precej spremenile. Danes sem imel boljši ritem in občutek kot včeraj, upam, da se bo to razpoloženjo ohranilo do konca tekmovanja. "

Kelly Slater, bivši devetkratni ASP prvak in trenutno drugi na ASP lestvici, je v drugi rudni prikazal odlično surfanje z repertoarjem različnih trikov, vključno z impresivnim alley-oop 360, ki ga je prikazal na koncu heata.

"Včeraj sem se v vodi počutil izgubljenega, " je komentiral Kelly Slater. "Vsak val, ki sem ga ulovil, se je porazgubil po enem triku, ki sem ga izpeljal. Danes sem se skoncentriral na lovljenje valov, ki bi mi omogočili, da prikažem veliko trikov in na srečo je delovalo. " Slater še vedno okreva po poškodbi, ki jo je pridobil med treningom na Bells Beachu, a še vedno lovi vodečega na ASP lestvici Burrowa.

Dan Ross, trenutno trinajsti na ASP lestvici, je v drugi rundi prikazal formo dneva, saj je dominiral v težavnih pogojih in osvojil najboljši rezultat druge runde z doseženimi 16.93 točkami. "Spremljal sem pogoje čez celotno rudno, in pred mojim heatom se je stanje izboljševalo, " je komentiral Ross. " Poskusil sem ujeti najboljše valove in jih dobro odsurfati. Imam nekaj fantastičnih surfov, ki jih je naredil shaper Christian Bradley in nekaj od Roda Dahlberga in počutim se precej samozavestno. "

Michel Bourez, trenutno 19. na ASP lestvici, je v drugi rundi premagal Dustyja Payna. Po začetku sezone na 33.mestu, je Bourez osvojil deveto mesto na Bellsu in upa na dobro nadaljevanje v Santa Catarini. "Letošnja sezona se ni začela dobro, a sem se ulovil na zadnjih dveh eventih, " je komentiral Bourez. " Delam na kondiciji in veliko treniram, da bom lahko prikazal dobro surfanje v J-Bayju, kjer sem lani dobro nastopil in seveda doma na Tahitiju. Res si želim iti domov in se tam dobro uvrstiti. Zadnjih par dni sem imel težave z zdravjem, a se danes počutim odlično. Imam dobre surfe in res se že veselim nadaljevanja tega eventa. "

Jadson Andre, trenutno trinajsti na ASP lestvici, je bil edini novinec, ki je preživel drugo rundo in je premagal Drewa Courtneyja. " Vsak heat ima svoj nivo, " je komentiral Andre. " Adriano de Souza je surfer, po katerem se zgledujem zadnjih par let. Da lahko skupaj z njim predstavljam Brazilijo, mi veliko pomeni. Upam, da bodo moji rezultati dobri v nadaljevanju ASP Toura, saj se po Tahitiju res želim uvrstiti med top 32. "

Rezultati 2.runde Billabong Santa Catarina Pro tekmovanja:
Heat 1: Taj Burrow (AUS) 15.66 def. Tanio Barreto (BRA) 8.84
Heat 2: Mick Fanning (AUS) 13.83 def. Ricardo dos Santos (BRA) 8.83
Heat 3: Kelly Slater (USA) 14.84 def. Messias Felix (BRA) 8.17
Heat 4: Adriano de Souza (BRA) 12.84 def. Blake Thornton (AUS) 10.90
Heat 5: Fredrick Patacchia (HAW) 10.26 def. Marco Polo (BRA) 9.57
Heat 6: Travis Logie (ZAF) 12.63 def. Kai Otton (AUS) 12.16
Heat 7: Adrian Buchan (AUS) 13.50 def. Nate Yeomans (USA) 9.34
Heat 8: Kieren Perrow (AUS) 13.47 def. Jay Thompson (AUS) 10.90
Heat 9: Chris Davidson (AUS) 13.33 def. Adam Melling (AUS) 12.50
Heat 10: Luke Munro (AUS) 9.07 def. Luke Stedman (AUS) 8.96
Heat 11: Ben Dunn (AUS) 13.33 def. Andy Irons (HAW) 12.90
Heat 12: Daniel Ross (AUS) 16.93 def. Brett Simpson (USA) 7.63
Heat 13: Michel Bourez (PYF) 14.50 def. Dusty Payne (HAW) 13.46
Heat 14: Jadson Andre (BRA) 14.17 def. Drew Courtney (AUS) 12.57
Heat 15: Roy Powers (HAW) 13.60 def. Mick Campbell (AUS) 10.40
Heat 16: Kekoa Bacalso (HAW) 16.00 def. Dean Morrison (AUS) 10.06

Billabong Santa Catarina Pro ROUND 3 MATCH-UPS:

Heat 1: Bobby Martinez (USA) vs. Luke Munro (AUS)
Heat 2: Damien Hobgood (USA) vs. Jadson Andre (BRA)
Heat 3: Kieren Perrow (AUS) vs. Michel Bourez (PYF)
Heat 4: Joel Parkinson (AUS) vs. Matt Wilkinson (AUS)
Heat 5: Adriano de Souza (BRA) vs. Patrick Gudauskas (USA)
Heat 6: Dane Reynolds (USA) vs. Kekoa Bacalso (HAW)
Heat 7: C.J. Hobgood (USA) vs. Tom Whitaker (AUS)
Heat 8: Taj Burrow (AUS) vs. Travis Logie (ZAF)
Heat 9: Mick Fanning (AUS) vs. Neco Padaratz (BRA)
Heat 10: Taylor Knox (USA) vs. Tiago Pires (PRT)
Heat 11: Bede Durbidge (AUS) vs. Owen Wright (AUS)
Heat 12: Fredrick Patacchia (HAW) vs. Jeremy Flores (FRA)
Heat 13: Kelly Slater (USA) vs. Tanner Gudauskas (USA)
Heat 14: Chris Davidson (AUS) vs. Daniel Ross (AUS)
Heat 15: Jordy Smith (ZAF) vs. Ben Dunn (AUS)
Heat 16: Adrian Buchan (AUS) vs. Roy Powers (HAW)

Druga runda Billabong Pro Santa Catarina tekmovanja pri Praia da Vila se je končala ob težkih offshore razmerah z približno metrskimi valovi. V tretjem postanku ASP World Toura so top najboljši surferji ponovno pridobili formo in izločili novince. Taj Burrow, trenutno prvi na ASP lestvici, se je opomogel od prve runde in prikazal veliko dobrih aerialov. " Vesel sem, da sem ujel nekaj dobrih valov. Trenutno bivam v Praia Rosi, ki je za Praia da Vilo. Zjutraj, ko sem se zbudil, so bili valovi masovni,z penicami daleč od obale. Mislim, da bi bi moral uporabiti večji surf. A sem vseeno vesel, da sem je vse izšlo in sem se uvrstil naprej. "


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply