TIDE – ŠE ZADNJI KONCERT V TEM LETU!

18.12.09 (PETEK) NOVA GORICA/ MOSTOVNA ob 22:30

Skupina TIDE se tokrat, že četrtič, v Novo Gorico vrača močnejša kot kdajkoli prej! V Novi Gorici so že večkrat opozorili nase z zelo doživetimi in rokersko nabritimi koncerti, tokrat obljubljajo spremembe in predstavitev nove izdaje.

Oktobra je izšla že njihova tretja plošča »Regeneration«, ki je bila v celoti narejena na Nizozemskem in je še bolj drzna, drugačna, moderna, zvokovno pa vsekakor veliko presenečenje za marsikoga. Tudi tokrat je avtor glasbe in besedil pevec in ustanovni član skupine TIDE, Kevin Koradin: »Zaradi narave novega zvoka tretje plošče, se je delno spremenila tudi zasedba. Glasbo in vizualno podobo sem želel popeljati v nove dimenzije in to mi je bila pri tem projektu prioriteta. Tudi tokrat sem dal največji poudarek na glasbo, ki mora vedno znova presenečati, rasti in se razvijati. Po plošči Seven days in Nothing To Lose, smo pripravljeni, da ponovno prevetrimo in presenetimo Slovenijo. Za celotnim projektom pa stoji založba CPZ.«

Skupina Tide, ki so ji dobro znani tudi tuji odri, saj so nastopali že v Italiji, Srbiji, Avstriji, na Hvaškem, Nizozemskem in v Ameriki, je na radijske postaje in TV postaje lansirala prvi single-video iz nove plošče, ki se imenuje »Adieu«. Na MTV je uvrščen na lestvico domačih spotov, na Stop Pops 20 pa je na prvem mestu med tujimi skladbami. Prav tako pa so TIDE zasedli kar nekaj najvišjih mest na slovenskih lestvicah.

Člani skupine napovedujejo v Novi Gorici dinamičen, atmosferičen in energičen koncertni nastop, v katerem bodo predstavili novo ploščo in največje hite iz prvih dveh izdaj, kot so Waiting For The Rain, The Urge, Evolution, Release My Gun, Something else …

Predskupina bo tokrat italijanski dvojec HOOSH, ki je s svojim elektronskim alter indie rockom na sceni od lanskega novembra. Duet tvorita Marco (The Jab) Andreatta (kitara in programiranje) iz Vidma in Erice (Eryx) Fulco, avtorica in pevka iz Trsta. Pred kratkim so končali snemanje svojih prvih demo posnetkov, s katerim so bili tudi v finalu na dveh prireditvah Demofest in Demo’s Lady Award, ki je bil organizaran s strani odgovornih pri oddaji, radiu RADIO1RAI. Kot zmagovalci MEI CONTEST so imeli priložnost nastopa na srečanju neodvisnih založb M.E.I. v Faenzi, Italiji. Skupina postaja čedalje bolj prepoznavna v regiji Friuli Venzia Giulija, tokrat prvič nastopajo v Sloveniji.

TIDE so:

Kevin koradin (vokal, kitara)
Matej Batelič (bas kitara)
Tine Čas (kitara)
Anže Žurbi (bobni)

Skupina TIDE se tokrat, že četrtič, v Novo Gorico vrača močnejša kot kdajkoli prej! V Novi Gorici so že večkrat opozorili nase z zelo doživetimi in rokersko nabritimi koncerti, tokrat obljubljajo spremembe in predstavitev nove izdaje.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply