Thrashfest 2010

Ob 21.00, Cvetličarna, Ljubljana

Headlinerjev turneje, KREATOR, ni potrebno dodatno predstavljati, gre za enega najstarejših in največjih evropskih metal bendov, čigar začetki segajo v davno leto 1982. Pretežno thrashersko obarvani Nemci so skozi čas kombinirali death metal z ostalimi podzvrstmi, celo gothic stilom, pa vendar so se vselej vrnili k svojim thrasherskim koreninam, kjer se počutijo najbolj domače.

Tom Hunting, Kirk Hammett in Gary Holt so zasedbo EXODUS ustanovili leta 1982, takoj ko so našli pravega pevca, Paula Baloffa, ki je perfektno zaokrožil zasedbo. Naslednja leta so Exodus pridobili veliko pozornosti na mednarodni underground sceni in nenazadnje postali prepoznavni po vsem svetu. K njihovemu uspehu so v največji meri pripomogli eksplozivni nastopi v živo in inovativno pisanje komadov, ki so na sceno vnesli drugačnost. Exodus so med drugim navdušili tudi zasedbe kot so Metallica, Testament, Death Angel, Vio-lence. Leta 1983 je Kirk Hammett zasedno zapustil in se pridružil skupini Metallica. Zamenjal ga je Rick Hunolt. Paul Baloff je utrpel kap in 2. februarja 2002 preminil. Leta 2004 so kljub temu izdali album "Tempo Of The Damned". Uspeh slednjega je bil neverjeten, kljub vsemu pa so imeli v zasedbi Exodus resne line up probleme. Člane: Zetro, Rick Hunolt in Tom Hunting so zamenjali Rob Dukes, Lee Altus (Heathen) in Paul Bostaph (ex-Slayer). Z novo zasedbo je Exodus posnel neverjeten album "Shovel Headed Kill Machine".

Pet let po izdaji albuma "The Art Of Dying" in njegovega naslednika “Killing Season” bodo DEATH ANGEL izdali DVD, na katerem bosta dva koncerta, posneta v Nemčiji. Gre za koncert iz festivala "Rock Hard Festival" 2007 in klubski koncert v Adelsheim-u leta 2008. Na DVD-ju so se znašle tako stare klasike skupine Death Angel kot komadi, ki jih poznajo novi fani. Gre za prvi live DVD skupine Death Angel. Zdaj imate priložnost, da se sami prepričate, da so Death Angel bolj živi in dejavni kot kdaj koli prej.

SUICIDAL ANGELS imajo za seboj mnogo koncertov in festivalov, koncertirali so že skoraj po vsej Grčiji in Evropi. Oder so si delili z bendi, ki so že v osnovi zaznamovali njihovo glasbo; Tankard, Anvil, Napalm Death, Onslaught, Behemoth, Kreator, Celtic Frost, Nile.

Headlinerjev turneje, KREATOR, ni potrebno dodatno predstavljati, gre za enega najstarejših in največjih evropskih metal bendov, čigar začetki segajo v davno leto 1982. Pretežno thrashersko obarvani Nemci so skozi čas kombinirali death metal z ostalimi podzvrstmi, celo gothic stilom, pa vendar so se vselej vrnili k svojim thrasherskim koreninam, kjer se počutijo najbolj domače. Tom Hunting, Kirk Hammett in Gary Holt so zasedbo EXODUS ustanovili leta 1982, takoj ko so našli pravega pevca, Paula Baloffa, ki je perfektno zaokrožil zasedbo. Naslednja leta so Exodus pridobili veliko pozornosti na mednarodni underground sceni in nenazadnje postali prepoznavni po vsem svetu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply