THERMANA OPEN 2010

Laško bo od 5. do 8. maja 2010 že šestič  prizorišče najboljših igralk in igralcev namiznega tenisa med športniki invalidi. Ko so se organizatorji leta 2004 prvič odločili za ta enkraten projekt, nihče morda ni slutil, da bodo prav turnirji v enem najlepših slovenskih zdraviliških mest prerasli v največje tako po številu udeležencev kot po kvaliteti. Samo enkrat so se športniki selili v Kranjsko goro in sicer leta 2007, kjer je bilo istega leta še evropsko prvenstvo.

Organizator, Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK), je tokrat presenečena nad izrednim odzivom, saj je bilo še pred dnevi nekaj bojazni, da turnirja sploh ne bo glede na težave v letalskem prometu zaradi vulkanskega peska.
Turnir bo najvišje možne kategorije 40 in bo dobra priprava na svetovno prvenstvo, ki bo od 25. oktobra do 3. novembra letos v Koreji, mestu Gwangju, za katero so norme dosegli tudi trije Slovenci in sicer Mateja Pintar, Andreja Dolinar in Bojan Lukežič.
 
Sreda,  5. maj 2010:
ob 8,15 svečana otvoritev v športni dvorani Tri Lilije Laško,
od 9. do 18. ure tekmovanja v disciplini Open (enotna konkurenca za tekmovalce in tekmovalke na invalidskih vozičkih kategorije 1 do 5 ločeno  za moške in ženske ter tekmovalce in tekmovalke, ki tekmujejo stoje kategorije 6 do 10, prav tako ločeno za moške in ženske),
od 18. do 20. ure predtekmovanja posamezno v vseh kategorijah moški in ženske ločeno.
 
Četrtek, 6. maj 2010:
od 9. do 17. ure nadaljevanje predtekmovanj posamezno in finalni nastopi
ob 17. uri podelitev medalj za disciplino posamezno v športni dvorani Tri Lilije Laško.
 
Petek, 7. maj 2010:
od 9. do 20. ure ekipna tekmovanja.
 
Sobota, 8. maj 2010:
od 9. do 16. ure nadaljevanje ekipnih tekmovanj s finali,
ob 19,30  svečan zaključek s podelitvijo medalj za disciplino Open in ekipno v restavraciji Zdravilišča Laško (stari del) ter družabni večer.
 

Sodelujoči prihajajo iz 38 držav, od tega 25 iz Evrope, 13 iz ostalih celin; nekatere države prisotne prvič (Bangladeš, Macao, Malezija), skupaj sodelujočih 296, od tega 218 moških in 78 žensk, kar je največ na dosedanjih turnirjih v Laškem. 154 tekmovalk in tekmovalcev na invalidskih vozičkih kategorije 1-5 (moških 110, žensk 44), 142 tekmovalk in tekmovalcev, ki tekmujejo stoje, kategorije 6 do 10 (moških 108, žensk 34).

Slovenijo zastopajo: Mateja Pintar, Andreja Dolinar in Barbara Meglič, Jolanda Belavič, Bojan Lukežič, Ivan Lisac in Primož Kancler, Andrej Žnidar, Davorin Dervarič; glavni trener Gregor Škafar, pomočnik Damijan Lazar.

Laško bo od 5. do 8. maja 2010 že šestič prizorišče najboljših igralk in igralcev namiznega tenisa med športniki invalidi. Ko so se organizatorji leta 2004 prvič odločili za ta enkraten projekt, nihče morda ni slutil, da bodo prav turnirji v enem najlepših slovenskih zdraviliških mest prerasli v največje tako po številu udeležencev kot po kvaliteti. Samo enkrat so se športniki selili v Kranjsko goro in sicer leta 2007, kjer je bilo istega leta še evropsko prvenstvo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply