THE BAMBI MOLESTERS (promocijski koncert ob izidu nove plošče)

Ob 21.00, Menza pri koritu, Ljubljana

The Bambi Molesters že vrsto let sodijo v sam vrh svetovnega surf rocka. Njihovi odlični albumi, od katerih je bil najbolj opevan prav zadnji »As the Dark Wave Swells«, so presunili mednarodno javnost s svojo izrazno močjo, lirično poetiko in vonjem po svobodi morskih valov.

Zanimivo, da so Bambiji, ki prihajajo iz Siska, uspeli pričarati tako prepričljivo rockovsko morsko izkušnjo, glede na to, da prihajajo iz industrijskega mesta, ki prav nič ne napeljuje na sproščenost in dinamiko surferskega ambienta. Njihov prodor na vrh svetovnega surfa se je pričel pravzaprav v Kopru, ko so nastopili kot predskupina R.E.M.. Sledila je skupna mini evropska turneja in hvalnice v mednarodnem popularno glasbenem tisku. Uveljavljene založbe kot je na primer Ace Records so se pričele zanimati za hrvaške krotilce zvočnih valov in nič čudnega ni, da so Bambiji že več kot desetletje svetovno uveljavljena surf rockovska atrakcija.

V Slovenijo se vračajo ob promociji njihovega svežega albuma »As The Dark Wave Swells«, ki ga je produciral nam dobro znani Chris Eckman. Album je nastajal lansko poletje v Zagrebu in ponuja 11 popolnoma svežih skladb, z energičnim zvokom in nadgradnjo njihovega zadnjega velikega albuma »Sonic Bullets/13 From the Hip«. Prva naklada omenjene plošče je bila razprodana v pičlem tednu dni, oba promocijska koncerta v Zagrebu prav tako in verjetno že veste zakaj.

The Bambi Molesters že vrsto let sodijo v sam vrh svetovnega surf rocka. Njihovi odlični albumi, od katerih je bil najbolj opevan prav zadnji »As the Dark Wave Swells«, so presunili mednarodno javnost s svojo izrazno močjo, lirično poetiko in vonjem po svobodi morskih valov. Zanimivo, da so Bambiji, ki prihajajo iz Siska, uspeli pričarati tako prepričljivo rockovsko morsko izkušnjo, glede na to, da prihajajo iz industrijskega mesta, ki prav nič ne napeljuje na sproščenost in dinamiko surferskega ambienta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply