TEKMOVALNI TURNI SMUČARJI ODHAJAJO NA SVETOVNO PRVENSTVO V ŠVICO

Champery v Švici bo prihodnji teden gostil 4. Svetovno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju. Slovenijo bo zastopala peterica tekmovalcev. Največja pričakovanja so usmerjena v Nejca Kuharja in Anžeta Šenka.

Na 4. Svetovnem prvenstvu v Švici bodo pod slovensko zastavo nastopili članica Jana Marinko (AO Rašica), mlajši član Nejc Kuhar (TTSO Jezersko) in člani Anže Šenk (TTSO Jezersko), Marjan Zupančič(PD Srednja vas v Bohinju) in Klemen Triler (PD PT Ljubljana – PS Kranj), vodja ekipe pa bo Brane Žagar.

Čaka jih 5 preizkušenj: v nedeljo, 24.2., se bodo pomerili na posamični tekmi (1650 m višinske razlike), v ponedeljek so na sporedu štafete, v torek ekipe – pari (1950m višinske razlike), v četrtek paradna disciplina za Slovence – vertical (samo vzpon, 880m višinske razlike) in v petek posamična preizkušnja na dolgo razdaljo (3000m višinske razlike).

Največja pričakovanja so usmerjena v Nejca Kuharja in Anžeta Šenka. Kot je pred odhodom povedal selektor naše reprezentance Drejc Karničar, bo Kuhar poskušal izboljšati svojo in slovensko najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih v TTS v verticalu, kjer je na zadnjem SP v Italiji pred dvema letoma osvojil 5.mesto. »Cilj je četrto mesto, stopničke bi bile sanjske. Konkurenca je namreč izjemna, saj je v letošnji sezoni mlajši član iz Španije na tekmah za SP premagoval tudi kompletno člansko konkurenco. Med člani pa je naš prvi adut Anže Šenk, ki se bo v hudi svetovni konkurenci poskušal uvrščati v prvo tretjino nastopajočih, za posebej odlično pa bomo lahko ocenili vsako uvrstitev v prvo dvajseterico. Najboljši slovenski članski uvrstitvi sta pred štirimi leti v Španiji dosegla Milan Šenk (17. mesto kombinacija) in Tone Karničar (19. mesto vertical),« je dejal Karničar. »Za Marjana Zupančiča bo to že tretji nastop na velikih tekmovanjih in drugi na SP, tako da ima tudi on nekaj izkušenj, ki mu bodo pomagale k čim boljšemu rezultatu. Prvič bo na enem od velikih tekmovanj nastopil Klemen Triler. Za oba bodo uvrstitve v prvo polovico nastopajočih lep dosežek. Člani bodo nastopili tudi v štafeti, kjer pričakujemo napad na izboljšanje šestega mesta iz Španije in sedmega izpred dveh let v Italiji. Sicer pa med disciplinami največ pričakujemo od naših v verticalu, kjer bo štartalo vseh pet reprezentantov.«

Edina ženska predstavnica Jana Marinko bo z izkušnjo lanskega nastopa na evropskem prvenstvu poskušala izboljšati rezultat Mete Meglič, ki je pred dvema letoma v verticalu zasedla 22. mesto.

Ker slovenski turni smučarji na 4. Svetovno prvenstvo odhajajo brez mladincev, so v skupni razvrstitvi nastopajočih držav pričakovanja nekoliko manjša; leta 2004 v Španiji so bili osmi, 2006 v Italiji pa enajsti.

Uradna stran SP v tekmovalnem turnem smučanju, kjer lahko dobite več podatkov o samem prvenstvu, je www.smwc2008.ch .

Champery v Švici bo prihodnji teden gostil 4. Svetovno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju. Slovenijo bo zastopala peterica tekmovalcev. Največja pričakovanja so usmerjena v Nejca Kuharja in Anžeta Šenka.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply