TEKMOVALNI TURNI SMUČARJI NA PREIZKUŠNJO DVOJIC V ITALIJO

25. tekma Transcavallo v Italiji (Vales)

25. tekma Transcavallo v Italiji (Vales)
Tekmovalno turno smučanjeŠesterica slovenskih tekmovalnih turnih smučarjev se bo v nedeljo, 10.2.2008, udeležila 25. tekme Transcavallo v Italiji (Vales).

Gre za preizkušnjo dvojic, ki morajo premagati 16,6 km dolgo progo s skupno 1910 m vzpona in enako spusta. Čakajo jih tudi trije vzponi, na vsakem bo treba del poti opraviti peš – z derezami, cepinom, pasom in »popkovino«. Nastopili bodo večinoma Italijani, tudi najboljši, nekaj malega pa bo tujcev. Slovenske barve bodo zastopali Igor Kalan in Boris Stropnik, Darko Kristanc in Janez Velikanje (Kranj) ter Nejc Kuhar in Anže Šenk (Jezersko).

Slednja dva imata že nekaj izkušenj z večjih, mednarodnih tekmovanj; tokrat pa, kot je povedal Šenk, želita spoznati utrip tekem v parih na višjem nivoju, dobiti primerjavo z najboljšimi in biti uvrščena v prvi tretjini. Seveda je treba poudariti, da je tekmovanje Transcavallo dosti bolj množično kot so slovenska, saj se ga udeležuje prek 100 parov.

Več o tekmi na: www.transcavallo.it

25. tekma Transcavallo v Italiji (Vales) Tekmovalno turno smučanjeŠesterica slovenskih tekmovalnih turnih smučarjev se bo v nedeljo, 10.2.2008, udeležila 25. tekme Transcavallo v Italiji (Vales).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply