Teden Mladih 2010

Teden Mladih, največji in najhudejši mladinski festival vseh časov, se že 16. leto zapored vrača na ulice Kranja. Od 7. do 15. maja se bo v Kranju dogajalo – odvilo se bo več kot 100 športnih, mladinskih, kulturnih, glasbenih, izobraževalnih, otroških, humornih in plesnih dogodkov, kar skupaj tvori nenormalno hud festival.

Kot vsako leto, bo tudi letošnji Teden Mladih, poln zanimivih in žanrsko raznolikih koncertov. Nastopili bodo Dan D, Mi2, Crvena Jabuka, Nude, Mit, Mala Suerte, Neža & Godalika, Kud Idijoti, Veseli Svatje , The Tide, Difaso, Sirotinje, Shoeshiners, God Scard, The Morrons in mnogi drugi.

V okviru dogodka ”Hip-Hop za Ugando” bomo lahko poslušali večino slovenskih rap izvajalcev, od tistih malo manj prepoznavnih, ki si v sceni še utirajo svojo pot, pa vse do bolj zvenečih imen kot so Klemen Klemen, Kosta, Trkaj, Doša in Nikolovski. Event bo letos dobrodelno obarvan, saj bodo nastopajoči honorarje namenili medicinsko-humanitarni odpravi v Ugando, ki bo na samem dogodku tudi predstavila svoj projekt.

Poskrbljeno bo tudi za navdušence elektronske scene, ki bodo na različnih dogodkih lahko prisostvovali Vibe Department z J Majik-om, Outwork ter Alpha Male – NewDiscoElectroPopTunes.

Teden mladih vzdržuje tudi športni duh, zato bo poskrbljeno tudi za športne navdušence, ki bodo lahko sodelovali na številnih športnih turnirjih (namizni tenis, badminton, tek po ulicah Kranja, balinčkanje, ročni in mini nogomet, ulična košarka, namiznim in street hokej, mala odbojka…), turnirjih namiznih iger (poker, tarok, Magic the Gathering, Naseljenci otoka Catan) ali pa si bodo lahko ogledali tradicionalna Raztur Party z množico skaterjev in Noč Silakov s kupom mišičnjakov.

Za trening trebušnih mišic bodo poskrbeli starejši, izkušeni improvizatorji na Improvizacijskem večeru pred Down Town-om (Boštjan Gorenc-Pižama, Vid Sodnik, Jaka Šubic, Rok Bohinc in Sašo Stare) in mlajši improvizatorji, ki se bodo na Tekmovanju za mladega Maestra Tedna Mladih pomerili za najboljšega mladega improvizatorja. V okviru Buchanologije bomo lahko spremljali stand up komike Klemna Bučana, Perico Jerkovića in Mladena Pahovića, na Večeru stand up komedije pa bodo na Glavnem Trgu nastopili Vid Valič, Ivan Šarić in Sašo Stare ter pred njimi še trije mlajši komiki Nejc Šmit, Matevž Vugrin in Mirza Tvrdković.

Smeh bomo povezali tudi s kulturo, saj bomo na kranjskih ulicah lahko priča gledališču Birokrat ter improviziranemu Uličnemu Muzikalu. Za mlade filmoljube bo organizirana filmska delavnica, preko celega tedna pa se bo odvilo mnogo filmskih, potopisnih in literarnih večerov.

Skozi unikatni objektiv fotografov boste lahko gledali na eni izmed mnogih fotografskih razstav, manjkali pa ne bodo niti modna revija, razstava skic mladih oblikovalcev, razstava II. Svetovne vojne, številne okrogle mize, cocktail delavnica, žar in plesne delavnice v galeriji Dali.

Tedna mladih torej nikakor ne smete zamuditi. Celoten program si lahko ogledate na domači strani festivala tm.ksk.si.

Pozor, minister za zdravstvo opozarja:
Preprosta hudost festivala vam lahko raznese glavo.

Teden Mladih, največji in najhudejši mladinski festival vseh časov, se že 16. leto zapored vrača na ulice Kranja. Od 7. do 15. maja se bo v Kranju dogajalo – odvilo se bo več kot 100 športnih, mladinskih, kulturnih, glasbenih, izobraževalnih, otroških, humornih in plesnih dogodkov, kar skupaj tvori nenormalno hud festival. Kot vsako leto, bo tudi letošnji Teden Mladih, poln zanimivih in žanrsko raznolikih koncertov. Nastopili bodo Dan D, Mi2, Crvena Jabuka, Nude, Mit, Mala Suerte, Neža & Godalika, Kud Idijoti, Veseli Svatje , The Tide, Difaso, Sirotinje, Shoeshiners, God Scard, The Morrons in mnogi drugi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply