Tarja Turunen z zasedbo v Ljubljani

Nekdanja pevka skupine Nightwish v Hali Tivoli

 V sredo, 14. 10. 2009 bo ob 20.00 v ljubljanski Hali Tivoli nastopila prvotna pevka skupine Nightwish, Tarja Turunen.

V sklopu turneje ”Final Storm Tour 2009”, na katerem predstavlja svoj aktualni album ”My Winter Storm” bo na ljubljanskem koncertu zagotovo navdušila vse ljubitelje prej omenjene skupine, ki še vedno prisegajo na njen vokal, kot tudi vse tiste, ki so navdušeni z njenim zadnjim projektom, ki je po mnenju mnogih kritikov njen najboljši projekt doslej. Na kakovost plošče je še posebej vplivala produkcijska ekipa s Hansom Zimmerjem na čelu, ki je znan po vrhunski filmski glasbi (Gladiator, Black Hawk Down …), za katero je prejel številne prestižne nagrade kot so oskar, grammy in zlati globus.

Tarja Turunen, ki jo je predsednica Finske poimenovala kar “glas Finske”, se je mnogim vtisnila v spomin kot pevka skupine Nightwish, ki jo je leta 1996 s prijateljem Tuomasom Holopainenom, in ki velja za eno največjih heavy metal skupin na svetu. Že od nekdaj so jo poznali po posebnem vokalu, nastopala pa je tudi v rock baletu Finske nacionalne opera z naslovom “Evankeliumi”. Leta 2005 je zapustila skupino, saj se je njihovo dojemanje sodelovanja močno razhajalo. Vloga Tarje v skupini Nightwish je bila zelo pomembna, tako njej angelski sopran kot tudi njena pojavnost in energija na odru. V letih glasbene kariere ji je uspelo doseči skoraj neverjetno nalogo – povezala je metal glasbo z operno.

Že naslednje leto je posnela božični album “Henkäys Ikuisuudesta”, leta 2007 pa je izdala samostojni album ”My Winter Storm”, s katerim je na Finskem in v Rusiji takoj dosegla zlato naklado. Njen prvi single “I Walk Alone” s prve samostojne plošče, za katerega jo je inspiriral Mozartov “Requiem”, je že požel odične kritike njenih oboževalcev in kritikov.

Pri novi plošči je sodeloval odličen producent Daniel Presley, sorodnik “kralja” Elvisa, ki je delal tudi s Faith No More in pa kopica vrhunskih glasbenikov: Doug Wimbish na basu (Living Colour, Annie Lennox, Joe Satriani, Jeff Beck, Madonna, Rolling Stones), Earl Harving na bobnih (Seal, Pet Shop Boys, Air), klaviature in programiranje pa je imel v rokah Torsten Stenzel, ki je sodeloval z Nelly Furtado, Mobyjem, Tino Turner, Vanesso Mae in drugimi. Naj kot posebno zanimivost omenimo sodelovanje Hansa Zimmerja na Tarjinem solo albumu “My Winter Storm”, ki je znan tudi po odlični filmski glasbi (Gladiator, Black Hawk Down …), za katero je prejel številne nagrade, med njimi oskarja, zlati globus in grammyja, med drugimi pa je delal tudi z Liso Gerrard. Snemala je v njegov studiu Control v Los Angelesu.

V okviru svetovne turneje ”Final Storm Tour 2009” bo Tarja Turunen nastopila tudi v Sloveniji, 14. 10. v Hali Tivoli v Ljubljani, na koncertu pa lahko pričakujemo res vrhunski nastop z njeno zasedbo.

Predprodajna mesta:

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, blagajna Hale Tivoli, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, 3DVA …

Internetna prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net in www.vstopnice.com.

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Cena vstopnic: 30,00 EUR.

V sredo, 14. 10. 2009 bo ob 20.00 v ljubljanski Hali Tivoli nastopila prvotna pevka skupine Nightwish, Tarja Turunen. V sklopu turneje ”Final Storm Tour 2009”, na katerem predstavlja svoj aktualni album ”My Winter Storm” bo na ljubljanskem koncertu zagotovo navdušila vse ljubitelje prej omenjene skupine, ki še vedno prisegajo na njen vokal, kot tudi vse tiste, ki so navdušeni z njenim zadnjim projektom, ki je po mnenju mnogih kritikov njen najboljši projekt doslej. Na kakovost plošče je še posebej vplivala produkcijska ekipa s Hansom Zimmerjem na čelu, ki je znan po vrhunski filmski glasbi (Gladiator, Black Hawk Down …), za katero je prejel številne prestižne nagrade kot so oskar, grammy in zlati globus. Tarja_aug_2007_press_shot_mala Tarja Turunen, ki jo je predsednica Finske poimenovala kar “glas Finske”, se je mnogim vtisnila v spomin kot pevka skupine Nightwish, ki jo je leta 1996 s prijateljem Tuomasom Holopainenom, in ki velja za eno največjih heavy metal skupin na svetu. Že od nekdaj so jo poznali po posebnem vokalu, nastopala pa je tudi v rock baletu Finske nacionalne opera z naslovom “Evankeliumi”. Leta 2005 je zapustila skupino, saj se je njihovo dojemanje sodelovanja močno razhajalo. Vloga Tarje v skupini Nightwish je bila zelo pomembna, tako njej angelski sopran kot tudi njena pojavnost in energija na odru. V letih glasbene kariere ji je uspelo doseči skoraj neverjetno nalogo – povezala je metal glasbo z operno. Že naslednje leto je posnela božični album “Henkäys Ikuisuudesta”, leta 2007 pa je izdala samostojni album ”My Winter Storm”, s katerim je na Finskem in v Rusiji takoj dosegla zlato naklado. Njen prvi single “I Walk Alone” s prve samostojne plošče, za katerega jo je inspiriral Mozartov “Requiem”, je že požel odične kritike njenih oboževalcev in kritikov. Pri novi plošči je sodeloval odličen producent Daniel Presley, sorodnik “kralja” Elvisa, ki je delal tudi s Faith No More in pa kopica vrhunskih glasbenikov: Doug Wimbish na basu (Living Colour, Annie Lennox, Joe Satriani, Jeff Beck, Madonna, Rolling Stones), Earl Harving na bobnih (Seal, Pet Shop Boys, Air), klaviature in programiranje pa je imel v rokah Torsten Stenzel, ki je sodeloval z Nelly Furtado, Mobyjem, Tino Turner, Vanesso Mae in drugimi. Naj kot posebno zanimivost omenimo sodelovanje Hansa Zimmerja na Tarjinem solo albumu “My Winter Storm”, ki je znan tudi po odlični filmski glasbi (Gladiator, Black Hawk Down …), za katero je prejel številne nagrade, med njimi oskarja, zlati globus in grammyja, med drugimi pa je delal tudi z Liso Gerrard. Snemala je v njegov studiu Control v Los Angelesu. V okviru svetovne turneje ”Final Storm Tour 2009” bo Tarja Turunen nastopila tudi v Sloveniji, 14. 10. v Hali Tivoli v Ljubljani, na koncertu pa lahko pričakujemo res vrhunski nastop z njeno zasedbo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply