Tanja zmagala na tekmi svetovnega pokala

TANJA ŽAKELJ DO ZMAGE MED MLAJŠIMI ČLANICAMI

”Lepo je znova slišati slovensko himno,” so bile besede Tanje Žakelj po prejemu zlate medalje za zmago v kategoriji mlajših članic. Skupno je bila Tanja 11., s čimer je dosegla svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Prizorišče nad Commezaduro v dolini Val di Sole je za Tanjo Žakelj očitno res srečno – tu je leta 2008 osvojila naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami, v isti kategoriji pa je danes slavila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Absolutno je bila na dirki 11., kar je njen najboljši rezultat in po dobri sezoni odlična popotnico za svetovno prvenstvo v Kanadi.

Tanja je štartala iz druge vrste in bila vse od začetka blizu vodilnih tekmovalk. Proti koncu prve polovice je sicer izgubila nekaj mest, nato pa začela znova napadati in na koncu se je prebila tik za prvo deseterico. Vozila je praktično brezhibno, dobro razporedila moči, ob navijanju domačih pa je bila 22-letnica še toliko bolj motivirana.

”To je moje prizorišče, tukaj mi je vedno super in vedno imam tudi podporo domačih – sorodnikov in sosedov iz Ledin. Proga je super, tudi zaradi lepih spominov na dirko izpred dveh let, kar mi je dalo dodatne motivacije,” je bila po dirki zadovoljna Tanja. Zmaga med mlajšimi članicami je pomembna prelomnica, Tanja pa je glede uspeha tako kot vedno kanček zadržana in realna: ”Lepo je ponovno slišati himno, želim si jo slišati še kdaj. Ne morem pa mimo dejstva, da je vodilna tekmovalka v kategoriji do 23 let manjkala.” Tanja ima sedaj še večjo motivacijo pred zaključkom sezone – konec avgusta jo čaka pot v Severno Ameriko, najprej bo nastopila na zadnji dirki svetovnega pokala v ZDA, nato pa še na svetovnem prvenstvu v Kanadi.

Na dirki je nastopila tudi Tanjina sotekmovalka iz ekipe MBK Orbea Nina Homovec, ki je odstopila zaradi tehnične težave. Blaža Klemenčič je prav tako s tehničnimi težavami na koncu 17.

Grega Stopar


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply