Tanja Žakelj uspešna v Champeryu

Z dirkami v krosu se je zaključila dirka svetovnega pokala v Champéryu, znova uspešno tudi za naše tekmovalce. Tanja Žakelj je bila skupno 17., v kategoriji do 23 let pa znova odlična druga. Uspešno tudi v spustu, saj je bil Nejc Rutar 51. in tako dosegel svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu.

Nad Champéryem je v nedeljo končno posijalo sonce in vsaj malo posušilo zahtevno progo za olimpijski kros, s katero sta se zadnji dan tekmovanja spopadli tudi naši dekleti Tanja Žakelj in Nina Homovec. Znova je zablestela Tanja, ki je z dobro vožnjo zasluženo stopila na oder za podelitev. Drugo mesto v kategoriji do 23. let in 17. mesto absolutno je nov dober rezultat in hkrati pomeni tudi potrditev drugega mesta v seštevku svetovnega pokala do 23 let.

Tanja Žakelj (MBK Orbea) je kljub nekoliko slabši predstavi na tehničnih odsekih z vožnjo zadovoljna: ”Štartala sem odlično, ostala v ospredju in zadržala svojo pozicijo. Najprej sem vozila okoli desetega mesta, nato pa me je žal malo zmanjkalo. Nekaj težav sem imela na drugem tehničnem spustu, ki mi na treningu ni delal nobenih težav. Morda sem bila prav zato tam manj zbrana in sem delala napake. Generalno gledano sem vozila z glavo in tekoče, seveda pa sem zadovoljna tudi s končnim rezultatom. Zmagovalka je daleč pred mano, a se bom trudila, da se ji približam.”

Nina Homovec je imela podobne težave kot Tanja in na tehničnih delih tudi padla, a se je vseeno vozila v prvi pedeseterici in prišla na končno 47. mesto, ki prinaša tudi točke svetovnega pokala.

Že v soboto so dirkali spustaši, ki so se morali spopasti z izredno blatno in strmo progo, ki velja za eno težjih v svetovnem pokalu. Najbolje je nastopil novi državni prvak Nejc Rutar, ki je v finalu še izboljšal svoj kvalifikacijski čas in zasedel 51. mesto. Za Nejca je to njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu in dobra popotnica za dirko čez teden dni v Italiji. ”Proga mi je všeč, a te razmere so bile na meji, saj kolo ni šlo nikamor. Raje bi se še enkrat vozil v nalivu, kot pa v tem lepljivem blatu. A vožnja je bila vseeno dobra, rezultat je tudi tu. Tako bi moralo biti celo sezono, ” je bil po nastopu zadovoljen Nejc. Drugi spustaši so dirko zaključili v kvalifikacijah, še največ smole je imel Žiga. Na enem zadnjih odsekov pa mu je načrte prekrižal tekmovalec, ki je padel neposredno pred njim. Dobri nastopi vseh tekmovalcev držijo visoko moralo v obeh UCI MTB ekipah, ki se že odpravljata na naslednje prizorišče v Val di Sole, kjer bo s trojnim sporedom (spust, 4kros in olimpijski kros) prihodnji vikend zadnja letošnja dirka svetovnega pokal v Evropi.

Uvrstitve tekmovalcev ekip MBK Orbea in Unior Tools Team na dirki svetovnega pokala v Champéryu (Švica)


Kros
17. Tanja Žakelj (MBK Orbea) (2. mesto v kategoriji do 23 let)
47. Nina Homovec (MBK Orbea)

Spust

51. Nejc Rutar (MBK Orbea)
114. Žiga Pandur (Unior Tools Team)
120. Jan Cestnik (Unior Tools Team)
136. Kristjan Vreček (Unior Tools Team)
Odstop Maria Michalogiannaki (Unior Tools Team)

Z dirkami v krosu se je zaključila dirka svetovnega pokala v Champéryu, znova uspešno tudi za naše tekmovalce. Tanja Žakelj je bila skupno 17., v kategoriji do 23 let pa znova odlična druga. Uspešno tudi v spustu, saj je bil Nejc Rutar 51. in tako dosegel svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu. Nad Champéryem je v nedeljo končno posijalo sonce in vsaj malo posušilo zahtevno progo za olimpijski kros, s katero sta se zadnji dan tekmovanja spopadli tudi naši dekleti Tanja Žakelj in Nina Homovec. Znova je zablestela Tanja, ki je z dobro vožnjo zasluženo stopila na oder za podelitev. Drugo mesto v kategoriji do 23. let in 17. mesto absolutno je nov dober rezultat in hkrati pomeni tudi potrditev drugega mesta v seštevku svetovnega pokala do 23 let.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply