Tanja Žakelj spet na stopničkah.

Windham, New York, ZDA

Na zadnji preizkušnji svetovnega pokala v olimpijskem krosu sta na stopnički stopili kar dve Slovenki – Blaža Klemenčič med članicami in Tanja Žakelj med mlajšimi članicami. Za Tanjo je to že druga zaporedna zmaga v kategoriji do 23 let in odlična popotnica za svetovno prvenstvo čez teden dni.

Lepšega zaključka pokala v olimpijskem krosu si ne bi mogli želeti, saj so vse tri Slovenke nastopile odlično, dobro vožnjo pa kronale tudi z uvrstitvijo na stopničke. Tanja Žakelj (MBK Orbea) je vozila svojo dirko in se iz kroga v krog prebijala do desetega mesta, kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Hkrati je tudi suvereno zmagala med mlajšimi članicami in z drugo zaporedno zmago po dirki v Italiji pred mesecem dni fenomenalno zaključila nastopanje v tej kategoriji. V konkurenci do 23 let bo vozila samo še svetovno prvenstvo, nato pa bo postala čisto prava članica.

Še hitrejša kot Tanja je bila tokrat Blaža, katera je končno sestavila dirko tako kot zna in dosegla svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu. 4. mesto za ameriško-kanadsko trojico Pendrel, Premont in Gould je izjemen rezultat in prav tako odlična napoved za dirko na Mont Sant Anne. Na dirki je nastopila še druga članica ekipe MBK Orbea Nina Homovec, ki je bila s 33. mestom zelo zadovoljna, saj je to njena najboljša uvrsitev v letošnji sezoni.

"Ves čas sem šla svoj tempo, z nekaj odstotki rezerve, ki sem jo uporabila za prehitevanje in pa nato v vzponu v zadnjem krogu, kjer sem pridobila dve mesti. Treba je bilo biti zbran vso dirko, tudi na spustih si nisi smel dovoliti napak," je po dirki povedala Tanja, ki se mora zdaj v celoti posvetiti dirki na svetovnem prvenstvu. Tam dirkajo mlajše članice svojo dirko, uvrstitev na stopničke pa je povsem realna.

V večernih urah je bila na sporedu še dirka v 4krosu na kateri je nastopila tudi Neža Knez (Unior Tools Team). Neža je imela izredno težko skupino z aktualno svetovno prvakinjo Caroline Buchanan, zmagovalko dirke v Mariboru Fionn Griffiths in vedno hitro Romano Labounkovo. Neža se je v prvem ovinku pripeljala na tretje mesto, a Buchananova se ni dala in prišla nazaj pred našo tekmovalko. Avstralka je nato celo padla, a Neža je vendarle ni mogla dohiteti. Na koncu je bila po diskvalifikaciji Griffithsove tretja v skupini, kar je bilo dovolj za končno 12. mesto.

Lepšega zaključka pokala v olimpijskem krosu si ne bi mogli želeti, saj so vse tri Slovenke nastopile odlično, dobro vožnjo pa kronale tudi z uvrstitvijo na stopničke. Tanja Žakelj je vozila svojo dirko in se iz kroga v krog prebijala do desetega mesta, kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Hkrati je tudi suvereno zmagala med mlajšimi članicami in z drugo zaporedno zmago po dirki v Italiji pred mesecem dni fenomenalno zaključila nastopanje v tej kategoriji. V konkurenci do 23 let bo vozila samo še svetovno prvenstvo, nato pa bo postala čisto prava članica.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply