TALIBAM! in MoHa!

Ob 21.00, Kino Šiška, Ljubljana

Dvojni koncert dveh dvojno norih dvojcev s klicajem!! Deluxe bonus paket duetnega free-noise rocka!! Stara koncertna znanca iz Norveške MoHa! bosta tokrat s svojimi frenetičnimi kompozicijami pripravila teren za svoja newyorška kolega Talibam!, ki v »free« maniri vse bolj zavzemata pomembno pozicijo na mednarodni sceni avantgardne glasbe.

Talibam! je ena najmočnejših in najbolj navdušujočih zasedb v sodobni glasbi. Glasbenika iz New Yorka že od leta 2003 opozarjata nase s številnimi nastopi v živo in albumi, izdanimi bodisi v samozaložbi ali v okviru glasbenih založb. Od leta 2006 naprej sta s turnejami že desetkrat obiskala Evropo in izdala 18 albumov.

Mottel in Shea sta v dobrih šestih letih sodelovanja ustvarila enega najbolj edinstvenih in vznemirljivih živih nastopov in nekaj najbolj silovitih posnetkov vseh časov. V obdobju, ko se večina kulture vrti okrog niš konzervativnih priložnosti, se obračata v smeri širjenja in raziskovanja. S tem, ko se ne držita žanrov, estetskih predispozicij in običajnih norm, ki določajo, kaj pomeni biti bend, jima uspeva razpirati morje na dva dela. Nagibata se predvsem k temu, kako zasnovati nastop, ki bo všeč sem in vsakomur, pri tem pa ju ne ovira nalepka “avantgarde”, zato sta osvojili tako nič hudega sluteče kot tudi poučene množice po vsem svetu. Pri tem je nezgrešljiva energija Kevina Sheae, ko na polno paro tolče po bobnih, pa tudi prvinski zvok Mottelovih klaviatur preko Marshallovih halfstack ojačevalcev.?Talibam! je kul bend, ki poskrbi za zabavo.

Duo TALIBAM! sodeluje z nekaterimi najboljšimi trenutno aktivnimi glasbeniki. Na zadnjih dveh studijskih albumih so se jima pridružili Cooper-Moore, Jon Irabagon (prejemnik nagrade Thelonious Monk Jazz Saxaphone Award 2008), Peter Evans in nešteti drugi veliki glasbeniki. V preteklosti sta sodelovala tako z džezovskimi kot rock glasbeniki, med katerimi najdemo BATTLES, TV ON THE RADIO, GRIZZLY BEAR, WOODS, AKRON FAMILY in mnoge druge.?Svoje albume sta izdala pri založbah ESP Disk, Electric Cowbell Roaratorio, Azul Discografica, Evolving Ear, Pendu Sounds, Wallace Records, Holiday Records, Thors Rubber Hammer, Ecstatic Peace, Gaffer Records, Blackest Rainbow itd.

MoHa! je nekoliko glasen glasbeni duo. Od leta 2004 sta izdala vrsto albumov in singlov.?Njuna glasba je gosta, futuristična kombinacija kitar/klaviatur in bobnov. Zasedbo lahko brez dvoma označimo kot “učinkovito”. Zvočno škropljenje, ostri udarci divjih kompozicij, preostanki iz različnih virov. “Da bi razumeli značilnosti mohe, se je treba zavedati, česa ne prepoznamo v prisotnosti mohe.” Zasedbo MoHa! sestavljata A.S.H na kitari/klaviaturah in M.J.O na bobnih/SC3. ?


Cena vstopnice:

6 EUR predprodaja
4,8 EUR dijaki, študentje, upokojenci
8 EUR na dan koncerta

Dijaki, študentje, upokojenci imate možnost uveljavljanja 20 % popusta na eno vstopnico, kupljeno v predprodaji in samo na blagajni Kino Šiška. Število vstopnic s popustom je omejeno!

Stara koncertna znanca iz Norveške MoHa! bosta tokrat s svojimi frenetičnimi kompozicijami pripravila teren za svoja newyorška kolega Talibam!, ki v »free« maniri vse bolj zavzemata pomembno pozicijo na mednarodni sceni avantgardne glasbe. Talibam! je ena najmočnejših in najbolj navdušujočih zasedb v sodobni glasbi. Glasbenika iz New Yorka že od leta 2003 opozarjata nase s številnimi nastopi v živo in albumi, izdanimi bodisi v samozaložbi ali v okviru glasbenih založb. Od leta 2006 naprej sta s turnejami že desetkrat obiskala Evropo in izdala 18 albumov. Mottel in Shea sta v dobrih šestih letih sodelovanja ustvarila enega najbolj edinstvenih in vznemirljivih živih nastopov in nekaj najbolj silovitih posnetkov vseh časov. V obdobju, ko se večina kulture vrti okrog niš konzervativnih priložnosti, se obračata v smeri širjenja in raziskovanja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply