Tacen Ekstrem 2010

Slalom proga v Tacnu, Ljubljana

Kajak Kanu Klub Tacen prireja največji mednarodni kajakaški festival v bližnji okolici. Tekmovanja na divji vodi v Tacnu se bodo odvijala dva dni: kajak Freestyle, nato skoki s kajaki na skakalnici – s kopnega v vodo, ter v nedeljo še kajak cross. Potrjena je udeležba najbolših evropskih ekstremnih in akrobatskih kajakašev.

Sobota 24.Julij 2010
FREESTYLE ARFC & DRZAVNO PRVENSTVO
Freestyle tekmovanje je letos del Alpine Rivers Freestyle Cup-a, pokala treh drzav: Avstrije Slovaske in Slovenije. Najboljsi Slovenec ta dan bo uradno proglasen za drzavnega prvaka.

09.00 – 10.45 prost trening za vse tekmovalce
11.00 – 15.30 kvalifikacije in polfinale
16.00 finale
18.30 razglasitev rezultatov

BIG AIR JAHMPA
Pravila so enostavna, kdor bo izvedel najzahtevnejsi trik zmaga. Skakalnica bo na voljo ves teden za trening.

do 18.45 prost trening na rampi
19.00 – 20.00 kvalifikacije
20.30 – 21.30 finale
21.45 razglasitev rezultatov

NEDELJA 25.7.09
KAJAK KROS
Je atraktivno tekmovanje na izpadanje, kjer stirje tekmovalci startajo hkrati. Kratek sprint do cilja, z nekaj ovirami na poti. V naslednji krog se uvrstita dva najboljsa. Vsi, ki se jim ne uspe uvrstiti v finale bodo lahko startali na skupinski tekmi za posebno nagrado.

10.00 – 11.trening 11.30 – 13.30 kvalifikacije
13.50 beer cup 14.15 polfinale, A in B finale
15.30 razglasitev

Alpine Rivers Freestyle Cup je freestyle pokal treh drzav, ki zdruzuje freestyle tekme v Grazu, Wildalpnu, Tacnu in Bratislavi. Tacen je tretja tekma pokala, med tem ko se bo v Bratislavi 25.9. odvijala finalna tekma pokala.

Zmagovalci vsake discipline poleg medalj dobijo tudi prakticne nagrade. Po nedeljski razglasitvi bo za nastopajoce v vseh disciplinah organizirano zrebanje za VELIKO nagrado.

Za popestritev programa bodo na platnu vrteli tudi zmagovalne filme BOFF festivala, organizirali bodo brezplačno kajak šola za otroke, test najrazličnejše kajakaške opreme, ki se trenutno ponuja na SLO tržišču – od čolnov, vesel, do krovnic in rešilnih jopičev. Poskrbljeno je tudi za kulinarične užitke, ter dobro glasbo.

Kajak Kanu Klub Tacen prireja največji mednarodni kajakaški festival v bližnji okolici. Tekmovanja na divji vodi v Tacnu se bodo odvijala dva dni: kajak Freestyle, nato skoki s kajaki na skakalnici – s kopnega v vodo, ter v nedeljo še kajak cross. Potrjena je udeležba najbolših evropskih ekstremnih in akrobatskih kajakašev. Za popestritev programa bodo na platnu vrteli tudi zmagovalne filme BOFF festivala, organizirali bodo brezplačno kajak šola za otroke, test najrazličnejše kajakaške opreme, ki se trenutno ponuja na SLO tržišču – od čolnov, vesel, do krovnic in rešilnih jopičev. Poskrbljeno je tudi za kulinarične užitke, ter dobro glasbo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply