Tabassco w/ John B

Ob 23.00, Klub k4

Če se spravimo iskat največjega norca v eklektično paranoičnem drum and bassu, ni potrebno preveč napenjati možganov in vizualnih receptorjev. Iz množice namreč že od daleč štrli njegova ekscentrična frizura in hitro se, samo po sebi, prikrade na jezik Janez. Janez B.

John B ne pozna majhnih korakov, ne pozna povprečnih viž in ne pozna okolišenja. John B ima recept za uspeh in za velike himne in je mož dejanj. Kako si drugače razlagati, da so prva stvar, ki jo je zagledal, ko je brcnil iz anonimnosti, Goldijevi zlati zobje? Kako bi lahko povprečnež ustvaril tako uspešno zadevo kot je ‘Up All Night’, komad, ki ga še nismo in ga ne moremo nikoli preboleti? Kako bi ime pasivnega zapečkarja pristalo na tako raznovrstnih mestih brhkih oboževalk? To ni mogoče! Zato je John B višja kasta. Beta kasta. Beta kasta z elektro priokusom.

V svojem več kot 10 letnem ustvarjanju nam je postregel z odličnimi albumi Visions, Catalyst, Future Reference, In Transit, Electrostep in skoraj nepregledno množico singlov ter remiksov, od katerih najbrž prednjači tisti za Marilyna Mansona in komad ‘This is the new shit’, čeprav je delal tudi za druge velikane kot so Depeche Mode in Freestylers. Neizmerno popularni so njegovi podcasti, ki so prilezli že do številke 71 in so vzrok, da dnb ni izginil iz DJ Magove lestvice stotih najboljših. John B je namreč številka ena med polomljenci tudi tam in letos edini v stoterici. Kam gremo? Nazaj na pozabljeni Myspace, kjer bomo ‘keep on stalking John B in a free world’?

Veliki:
JOHN B (Beta; VB)
Dora (Bass Invaders, DrumWise, HR)
Sunneh (Krunch It!!)
Lunic (DrumWise)

Mali [Nu.jazz, breakz]:
Borka (Code.EP)
Danaja (DrumWise)
Marvin (p4b.nu)

Video:
Rex (Code.EP, Zek)

Vstop:
do 23ih: 8 €
letak, študent: 10 €
ostali: 12 €

John B ne pozna majhnih korakov, ne pozna povprečnih viž in ne pozna okolišenja. John B ima recept za uspeh in za velike himne in je mož dejanj. Kako si drugače razlagati, da so prva stvar, ki jo je zagledal, ko je brcnil iz anonimnosti, Goldijevi zlati zobje? Kako bi lahko povprečnež ustvaril tako uspešno zadevo kot je ‘Up All Night’, komad, ki ga še nismo in ga ne moremo nikoli preboleti? Kako bi ime pasivnega zapečkarja pristalo na tako raznovrstnih mestih brhkih oboževalk?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply