Ta vikend v Kamniku državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu

V BOJ ZA PRVAKE VSI NAJBOLJŠI

Sobotno državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu – disciplini olimpijski kros – bo napeto kot že dolgo ne. Za naslov se bodo borila najboljša tri dekleta, ki stalno uspešno nastopajo na največjih dirkah v tujini: Blaža Klemenčič, Nina Homovec in Tanja Žakelj. Tudi pri moških ne bo dolgočasno, poleg vseh najhitrejših se na dirkaško sceno vrača tudi nekdanji olimpijec Primož Štrancar.

Letošnje državno prvenstvo v krosu z gorskimi kolesi bo nekaj posebnega, saj bo dirka potekala v sklopu športnega vikenda Kamsport, poleg prvenstva pa bodo obiskovalci tako lahko navijali še za triatlonce in cestne kolesarje. Sobotno državno prvenstvo v organizaciji Calcit Bike Teama bo potekalo po znani trasi s štartno-ciljnim prostorom na Glavnem trgu. Kamniška dirka ima že več kot desetletno tradicijo in tudi letos bo organizirana na najvišjem nivoju. Po zaključku dirke bo potekal še triatlon za pokal Alpe Adria, zvečer pa bo v mestu še velika zabava s koncertom skupin Tabu in Billysi. Otroci se bodo medtem lahko ves dan zabavali v napihljivih igralih, ljubitelji kolesarske tehnike pa si boste lahko ogledali tudi razstavljena kolesa in opremo različnih proizvajalcev.

Tekmovalci in tekmovalke že cel teden trenirajo na klasični kamniški progi in iščejo linije, ki bi prinesle kakšno sekundo prednosti. Najtežje bo prevoziti tehnične dele, zanimiva sta predvsem dolg spust po koreninah in t. i. skakalnica, prav tu bo tudi največ navijačev. Pod do naslova prvaka ne bo lahka, še posebej huda konkurenca bo v članski ženski in moški konkurenci. Že v uvodu omenjena dekleta so v odlični formi, saj takoj po dirki odpotujejo na evropsko prvenstvo, poleg taktike pa bo dejavnik tudi pričakovana vročina. Enako velja tudi za fante, kjer je krog favoritov še nekoliko širši. Na dosedanjih dirkah pokala so bili v ospredju Matej Lovše, Matjaž Budin in Robert Kordež, a tu se krog favoritov ne zaključi. Veliko vprašanje je tudi, kaj lahko na dirki pokaže Primož Štrancar, pred leti odličen tekmovalec in udeleženec olimpijskih iger, danes pa vodja ekipe, poslovnež in občasno tudi še tekmovalec.

V Kamniku bo v soboto torej zagotovo napeto in vroče, boj za prvake v olimpijskem krosu pa nepredvidljiv kot že dolgo ne.

Urnik prireditve Kamniški kros – državno prvenstvo v krosu z gorskimi kolesi (sobota, 3. julij)
9:00 Mladinska dirka za starosti do 13 in do 15 let
10:00 Dirka kategorij ženske, mladinci/mladinke in amaterji
12:00 Dirka kategorij člani, mlajši člani in veterani (master)
15:00 Otroška dirka za starosti do 7, 9 in 11 let

Sledijo tekmovanje v triatlonu in večerni koncerti.

Gregor Stopar


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply